Contentplan

Contentplan

Het realiseren van een marketingplan begint bij het schrijven van content. Om te zorgen voor overzicht en helderheid in alle uitingen op bijvoorbeeld social media wordt een contentplan gerealiseerd. Dit contentplan biedt een overzicht van plannen voor de social media strategie en draagt bij aan online succes.

 

Content is koning. Dat blijkt uit de groei van content van bedrijven, van video’s tot aan infographics. Een contentplan stelt kritische vragen over de doelstellingen van het social media beleid. Het ontwikkelen van een contentplan begint bij het merk, de organisatie of het bedrijf zelf. Een juist marketingplan focust zich op een specifieke doelgroep en heeft de doelstellingen altijd in het achterhoofd.
Vervolgens wordt gekeken naar de online kanalen. Niet alle doelgroepen zijn even goed bereikbaar op elk platform. In de keuze voor een online kanaal worden segmentatiecriteria als leeftijd, opleidingsniveau en interesses meegenomen. Ook niet onbelangrijk voor de doelgroep is de tone of voice: welke schrijfstijl past bij de doelgroep? Bezoekers, lezers en klanten moeten de content niet alleen kunnen begrijpen, maar ook kunnen waarderen. Vervolgens wordt gekeken naar de perfecte tijd om een bericht of post te delen. Voor sommige doelgroepen ligt dit op 8 uur ’s ochtends, voor andere weer op 3 uur ’s middags. Afhankelijk van deze tijden en eventuele inhaakdagen, zoals feestdagen en evenementen, wordt een planning opgesteld. Hierin is precies te zien wat er gepost wordt en op welke datum dit gebeurd.

 

Er blijft altijd ruimte voor flexibiliteit, maar het is prettig om voorbereid te zijn. Zo wordt voorkomen dat er ad hoc een bericht geschreven, vormgegeven en gepost moet worden. Een goed contentplan biedt rust en overzicht en houdt daarnaast werknemers intern bezig met het nadenken over het bedrijf en diens doelstellingen.

 

Wat doen wij voor u?

Gemakkelijker in contact komen met uw doelgroep
Vergroten naamsbekendheid, vindbaarheid en customer service
Ontwikkelen social media marketing campagnes