Adverteren op LinkedIn

Adverteren op LinkedIn

LinkedIn heeft maandelijks ruim 4,5 miljoen actieve Nederlandse gebruikers en vormt daarmee een uitermate interessant kanaal om zakelijke relaties te bereiken. Adverteren via LinkedIn wordt tijdens het creëren van een campagne vaak overgeslagen, maar kan zeker een goede aanvulling op uw marketingmix zijn. Van het verhogen van naamsbekendheid tot het genereren van leads naar uw website en het opbouwen van hoogwaardige klantenrelaties: LinkedIn biedt de mogelijkheid om zowel brede doelgroepen als specifieke doelgroepen te bereiken.

 

LinkedIn is geschikt voor de B2B markt, omdat het platform grotendeels gebruikt wordt op professioneel niveau. Veel gebruikers gebruiken LinkedIn om relaties te onderhouden en om de laatste trends en ontwikkelingen binnen hun branche te volgen. Er kan op LinkedIn niet alleen gesegmenteerd worden op leeftijd, sekse en woonplaats, maar ook op bedrijfsnaam, bedrijfsgrootte, baan, branche en zelfs op het aantal jaar ervaring binnen de branche.

 

Soorten advertenties

Advertenties op LinkedIn bestaan in drie vormen: text ads, sponsored content ads en display ads. Text ads verschijnen in een rechter kolom en hebben als grootste voordeel dat deze eenvoudig op te zetten zijn. Voor een groter bereik zijn er sponsored content ads, die te herkennen zijn aan het woord ‘sponsored’ bovenin het bericht. Deze posts verschijnen in de tijdlijn van de gebruiker en hebben daardoor een gigantisch bereik. Doordat de advertentie getoond wordt tussen organische posts valt het minder snel op dat het om een gesponsord bericht gaat.
Display ads zijn voor de gevorderde gebruiker. Deze advertenties verschijnen eveneens aan de rechter zijkant van LinkedIn, maar worden overal op de website weergegeven. Een van de voorwaarden om een display ad te gebruiken op LinkedIn is dat er een minimum adspend in zit. Dit betekent dat er een bepaald bedrag per kwartaal aan advertenties op LinkedIn gespendeerd dient te worden. Voor bedrijven met een hoog budget is dit een effectieve oplossing.

 

Wat doen wij voor u?

Opbouwen klantenrelaties
Bereiken zakelijke relaties
Inrichten en beheren LinkedIn campagne