Adverteren op Instagram

Adverteren op Instagram

Instagram biedt interessante mogelijkheden voor adverteerders. Instagram biedt, net als moedermaatschappij Facebook, de mogelijkheid om uiterst specifiek te targetten op de gewenste doelgroep.

Adverteren op Instagram is geschikt voor branding, loyaliteits- en kortingsacties, het vergroten van naamsbekendheid en het promoten van nieuwe en bestaande producten. Dit alles is ook mogelijk zonder een eigen Instagram account te beheren. Dit raden wij echter wel aan, zodat het mogelijk is om te reageren op reacties onder uw posts en advertenties. Instagram biedt de mogelijkheid om te adverteren in drie vormen, namelijk een reguliere foto advertentie, een carrousel advertentie bestaande uit meerdere afbeeldingen en een video advertentie van maximaal 30 seconden. Het is bij alle drie mogelijk een Call-To-Action button toe te voegen om gebruikers aan te sporen om interactie met de advertentie aan te gaan.
Instagram biedt de mogelijkheid om een advertentie te richten op het genereren van meer profielbezoeken, het verhogen van websitebezoeken en het bereiken van mensen in de buurt van een bepaald adres.

 

Doelgroep specificeren

Instagram biedt de mogelijkheid om doelgroepen specifiek te segmenteren op bepaalde criteria. Denk hierbij aan leeftijd, woonplaats en interesses. Ook is het mogelijk om advertenties op Instagram alleen op bepaalde tijden te laten zien, bijvoorbeeld tussen 12:00 en 14:00 uur. Hierdoor wordt een advertentie alleen getoond aan gebruikers die écht geïnteresseerd zijn in uw dienst of product.
Instagram is voornamelijk populair onder jongeren en heeft veel jonge gebruikers in de leeftijdscategorie 15 tot en met 19 jaar. Het social media platform is dus met name interessant voor organisaties met een jonge doelgroep. Daarnaast is Instagram een visueel platform; een creatieve, unieke en opvallende advertentie kan een uitdaging zijn, maar daar weet ons vormgevingsteam wel raad mee!

 

Wat doen wij voor u?

Relatief goedkope manier van advertising
Vergroten naamsbekendheid
Inrichten en beheren Instagram account