Merkidentiteit

Corporate visual identity management

Corporate visual identity management, of gewoonweg corporate visual identity, is de manier waarop een bedrijf of organisatie zichzelf naar het publiek presenteert. Dit geldt voor zowel externe als interne communicatie. Het is dan ook belangrijk dat deze identiteit past bij de missie en visie van het bedrijf en dat deze identiteit juist onderhouden wordt.

 

Een corporate visual identity bestaat grotendeels uit de huisstijl van een bedrijf, maar ook advertenties, de manier waarop gecommuniceerd wordt, PR en imago spelen een belangrijke rol bij het creëren en hanteren van de desbetreffende identiteit.

 

Meestal is de corporate visual identity vastgelegd in de vorm van een (huisstijl)handboek, waarin de regels omtrent gebruik van het logo en andere grafische en interactieve uitingen beschreven staan. Hierin staat ook de identiteit van het bedrijf beschreven, alsmede het kleurgebruik, typografie, paginaopbouw en vergelijkbare uitingen. Wanneer deze regels juist gehanteerd worden, zal het zorgen voor een herkenbare identiteit die zeer breed ingezet kan worden. Het verschil tussen een huisstijl en een visual identity is dat de visual identity zich focust op de achterliggende gedachte van de huisstijl. Het ontwerpproces en de keuzes die daarin zijn gemaakt, zijn in een visual identity geheel toegelicht. Het uiteindelijke (huisstijl)handboek is veelal bedoeld voor grafisch vormgevers, communicatiebureaus en andere professionals die, om welke reden dan ook, gebruik maken van het logo of van delen van de huisstijl van een bedrijf. Wanneer betrokkenen zich aan de omschreven regels houden, zullen alle uitingen in de naam van het bedrijf herkenbaar zijn voor derden.

 

Maak kennis met Martijn.

Ik ben Martijn en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Neem contact op
 

Daag Martijn en het team uit.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Corporate visual identity management, of gewoonweg corporate visual identity, is de manier waarop een bedrijf of organisatie zichzelf naar het publiek presenteert. Dit geldt voor zowel externe als interne communicatie, en het is dan ook belangrijk dat deze identiteit past bij de missie en visie van het bedrijf en dat deze identiteit juist onderhouden wordt.

 

Een corporate visual identity bestaat grotendeels uit de huisstijl van een bedrijf, maar ook advertenties, de manier waarop gecommuniceerd wordt, PR, en imago spelen een belangrijke rol bij het creëren en hanteren van desbetreffende identiteit.

 

Meestal staat de corporate visual identity vastgelegd in de vorm van een (huisstijl)handboek, waarin de regels omtrent gebruik van het logo en andere grafische en interactieve uitingen beschreven staan. Hierin staat ook de identiteit van het bedrijf beschreven, alsmede het kleurgebruik, typografie, pagina opbouw, en vergelijkbare uitingen. Wanneer deze regels juist gehanteerd worden, zal het zorgen voor een herkenbare identiteit welke zeer breed ingezet kan worden. Het verschil tussen een huisstijl en een visual identity is dat de visual identity zich focust op de achterliggende gedachte van de huisstijl. Het ontwerpproces en de keuzes welke daarin zijn gemaakt zijn in een visual identity geheel toegelicht. Het uiteindelijke (huisstijl)handboek is veelal bedoelt voor grafisch vormgevers, communicatiebureaus, en andere professionals die om welke reden dan ook gebruik maken van het logo of van delen van de huisstijl van een bedrijf. Wanneer betrokkenen zich aan de omschreven regels houden zullen alle uitingen in de naam van het bedrijf herkenbaar zijn voor derden.

 

Maak kennis met Martijn.

Ik ben Martijn en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Neem contact op
 

Daag Martijn en het team uit.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.