360 graden fotografie en video’s

360 graden fotografie en video’s

Een 360 graden foto of video is een afbeelding of een filmpje waarin de bekijker het beeld zo kan draaien dat ieder perspectief zichtbaar is. 360-graden toepassingen zijn relatief nieuw en staan nog in de kinderschoenen, maar verwacht wordt dat de technologie een snelle ontwikkeling doormaakt en onderdeel gaat worden van het dagelijks leven. Een 360 graden camera neemt alle hoeken tegelijkertijd op. Door deze beelden aan elkaar te plakken in dezelfde wijze waarop een panorama foto dat doet, ontstaat er een afbeelding of video waarin rondgekeken kan worden. Deze technologie vormt, in combinatie met virtual reality, een geheel nieuwe beleving. Ook mobiele telefoons worden in combinatie met 360 graden opnames gebruikt, omdat de gyroscoop op een mobiel apparaat reageert op de gebruikte technologie.

 

360 graden video’s van MediaMere, ook wel immersive video’s of spherical video’s genoemd, worden opgenomen door een speciale camera die over meerdere lenzen beschikt. Met behulp van een methode genaamd video stitching worden de hoeken van elke video aan elkaar gezet en de kleuren en contrasten met elkaar gekalibreerd. De beelden worden opgenomen in 4K resolutie in combinatie met 3D surround sound, waardoor er een complete ervaring ontstaat.

 

3D video en 360 graden video

Een 360 graden video is niet hetzelfde als een 3D video en het verschil tussen deze twee termen zorgt vaak voor verwarring. Een 3D video bestaat alleen uit een beeld met diepte waarin niet bewogen kan worden. 360 graden video ondersteunt de mogelijkheid om naar verschillende kanten te kijken. Als er vervolgens bewogen kan worden in desbetreffende video’s (bijvoorbeeld door bewegingen met het hoofd, armen en benen) of wanneer er interactie kan plaatsvinden met objecten wordt een 360 graden video een interactive virtual reality video.

 

Toepassingen

Toepassingen van 360 graden foto’s en video’s zijn bijvoorbeeld een rondleiding door een pand, het bijwonen of ervaren van evenement, een presentatie of een interactieve tour. 360 graden video’s bieden een unieke manier om de kijker te interesseren en zorgen voor betrokkenheid en een overtuigende ervaring.

 

Maak kennis met Martijn.

Ik ben Martijn en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Neem contact op
 

Daag Martijn en het team uit.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een 360 graden foto of video video is een afbeelding of een filmpje waarin de bekijker het beeld zo kan draaien zodat ieder perspectief zichtbaar is. 360-graden toepassingen zijn relatief nieuw en staannog in de kinderschoenen, maar verwacht wordt dat de technologie een snelle ontwikkeling doormaakt en onderdeel gaat vormen van het dagelijks leven. Een 360 graden camera neemt alle hoeken tegelijkertijd op. Door deze beelden aan elkaar te plakken in dezelfde wijze waarop een panorama foto dat doet, ontstaat er een afbeelding of video waarin rondgekeken kan worden. Deze technologie vormt in combinatie met virtual reality een geheel nieuwe beleving. Ook mobiele telefoons worden in combinatie met 360 graden opnames gebruikt, omdat de gyroscoop op een mobiel apparaat reageert op de gebruikte technologie.
360 graden video’s van MediaMere, ook wel immersive video’s of spherical video’s genoemd, worden opgenomen door een speciale camera welke over meerdere lenzen beschikt. Met behulp van een methode genaamd video stitching worden de hoeken van elke video aan elkaar gezet en de kleuren en contrasten met elkaar gekalibreerd. De beelden worden opgenomen in 4K resolutie in combinatie met 3D surround sound, waardoor er een complete ervaring ontstaat.

 

3D video en 360 graden video

Een 360 graden video is niet hetzelfde als een 3D video en het verschil tussen deze twee termen zorgt vaak voor verwarring. Een 3D video bestaat alleen uit een beeld met diepte waarin niet bewogen kan worden. 360 graden video ondersteund de mogelijkheid om naar verschillende kanten te kijken. Als er vervolgens bewogen kan worden in desbetreffende video’s (bijvoorbeeld door bewegingen met het hoofd, armen, en benen) of wanneer er interactie kan plaatsvinden met objecten, wordt een 360 graden video een interactive virtual reality video.

 

Toepassingen

Toepassingen van 360 graden foto’s en video’s zijn bijvoorbeeld een rondleiding door een pand, het bijwonen of ervaren van evenement, een presentatie, of een interactieve tour. 360 graden video’s bieden een unieke manier om de kijker te interesseren en zorgen voor betrokkenheid en zorgen voor een overtuigende ervaring.

 

Maak kennis met Martijn.

Ik ben Martijn en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Neem contact op
 

Daag Martijn en het team uit.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.