Virtual Reality

Virtual Reality

Virtual reality en augmented reality hebben de laatste tijd een enorme sprong gemaakt, zowel in technische ontwikkelingen als populariteit. Dit komt mede dankzij de vele mogelijke toepassingen waar virtuele simulaties voor gebruikt kunnen worden.
VR (virtual reality) is het simuleren van een andere werkelijkheid op basis van 3D modellen ontworpen op een computer. Het toevoegen van 3D modellen aan live camerabeelden valt onder AR (augmented reality). Tevens bestaat er MR (mixed reality), een minder populaire vorm van VR. Dit bestaat uit het mixen van de werkelijke wereld met een virtuele wereld. De gebruiker ziet beelden via een bril of smart glasses, meestal in combinatie met een computer, tablet, smartphone, of beamer.

 

VR is al ontwikkeld in de jaren 70, maar kwam door gebreken niet door tot het grote publiek tot het jaar 2010. Beperkingen als gewicht van VR brillen, beperkte beschikbaarheid, dure prijzen, en slechte grafische prestaties zorgden ervoor dat de opkomst virtual reality voor lange tijd werd tegengehouden. Dankzij de razendsnelle technologische ontwikkelingen van de laatste paar jaar hebben ervoor gezorgd dat VR en AR een eigen plekje hebben verdient in een snel groeiende markt.

 

Virtual reality is een goede tool voor training, simulatie, marketing, productpresentatie en ervaring, en design. Zo is het gebruik van VR voor trainingen vele malen effectiever dan andere methodes. Tevens geven virtual en augmented reality een complete indruk van een nieuw product en kunnen deze ingezet worden voor (bedrijfs-)rondleidingen. Virtual reality is interessant voor de zakelijke markt omdat deze het mogelijk maakt om personeel te trainen of ideeën en plannen te visualiseren.

 

Doordat MediaMere zicht bevindt onder een van de eerste bedrijven welke een interesse had in virtual en augmented reality is er meer ervaring opgedaan dan nieuwkomers op de markt. Door de snelle ontwikkelingen op de voet te volgen is MediaMere in staat een passende oplossing te bieden en de mogelijkheden van virtual en augmented reality volledig tot zijn recht te laten komen.