Mobile Marketing

Mobiel webdesign (Responsive design)

De opkomst van de smartphone heeft heel wat teweeg gebracht in de website industrie. Zo diende er een paar jaar geleden ineens rekening te worden gehouden met smartphones met een ongekende resolutie – een resolutie die vandaag de dag nog ieder jaar veranderd. Van smartphones tot phablets en tablets in zowel horizontale als verticale houding: een website dient correct te werken op ieder apparaat, ongeacht de grootte en het besturingssysteem. Mobile marketing is daarom ontzettend belangrijk geworden. Een responsive website ontwikkelen is een heel ander proces dan normale websiteontwikkeling.

Mobile Marketing

Wat is responsiveness?

Responsiveness is het schaalbaar maken van een website, afhankelijk van de grootte van het scherm waarop de website geopend wordt. De website begrijpt automatisch op welke grootte deze geopend wordt en past zich hierop aan. Dit heeft invloed op de manier waarop een website getoond wordt en dus veranderd het design hierbij ook. Een andere layout is in veel gevallen niet te omzeilen, maar zowel onze designers als onze websitebouwers doen er alles aan om de uniformiteit te behouden. Door onderdelen te schalen en andere geheel te laten verdwijnen, ontstaat er een website die volledig operationeel blijft op kleinere resoluties.

 

Waarom responsive webdesign?

De opkomst van responsive webdesign is nog relatief nieuw – deze techniek is slechts enkele jaren aanwezig en wordt dus nog niet door iedere websitebouwer toegepast. Echter wordt tegenwoordig meer dan 70 procent van de websites via een mobiel apparaat bekeken. Hiervoor is het van belang dat de website correct weergegeven wordt. Een website die niet schaalt, wordt al snel als onhandig ervaren. Even snel informatie opzoeken zit er niet in, wat voor veel mobiele gebruikers een struikelblok vormt. Het grote voordeel van responsive design is echter wel dat er maar één website gebouwd hoeft te worden, waardoor onderhoud makkelijk blijft.

 

Responsive design als SEO

Responsive design is in staat meer ’traffic’ naar je website te genereren. Google prijst namelijk websites die voor mobiele apparaten beschikbaar zijn gemaakt. Door de vermelding ‘voor mobiel’ voor de link te plaatsen, zijn gebruikers ervan verzekerd dat de website correct weergegeven wordt. Dit vergroot de kans dat gebruikers erop klikken.

 

Mobile marketing

De experts van MediaMere hebben veel ervaring met mobile marketing en het schaalbaar maken van een website. Wij helpen je graag verder met jouw mobile marketing, zodat ook verkeer op mobiele telefoon goed gebruik kan maken van jouw website.

 

Meer informatie over internet

Webdesign – Webexpertises – Mobiel webdesign – Content Management System (CMS) – Website onderhoud

 

Maak kennis met Edwin.

Ik ben Edwin en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Neem contact op
 

Daag Edwin en het team uit.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De opkomst van de smartphone heeft heel wat teweeg gebracht in de website industrie. Zo diende er een paar jaar geleden ineens rekening te worden gehouden met smartphones met een ongekende resolutie – een resolutie die vandaag de dag nog ieder jaar veranderd. Van smartphones tot phablets en tablets in zowel horizontale als verticale houding: een website dient correct te werken op ieder apparaat, ongeacht de grootte en het besturingssysteem. Een responsive website ontwikkelen is een heel ander proces dan normale websiteontwikkeling.

Mobile Marketing

Wat is responsiveness?

Responsiveness is het schaalbaar maken van een website, afhankelijk van de grootte van het scherm waarop de website geopend wordt. De website begrijpt automatisch op welke grootte deze geopend wordt en past zich hierop aan. Dit heeft invloed op de manier waarop een website getoond wordt en dus veranderd het design hierbij ook. Een andere layout is in veel gevallen niet te omzeilen, maar zowel onze designers als onze websitebouwers doen er alles aan om de uniformiteit te behouden. Door onderdelen te schalen en andere geheel te laten verdwijnen ontstaat er een website welke volledig operationeel blijft op kleinere resoluties.

 

Waarom responsive webdesign?

De opkomst van responsive webdesign is nog relatief nieuw – deze techniek is slechts enkele jaren aanwezig en wordt dus nog niet door iedere websitebouwer toegepast. Echter worden tegenwoordig meer dan 70 procent van de websites via een mobiel apparaat wordt bekeken. Hiervoor is het van belang dat de website correct weergegeven wordt. Een website welke niet schaalt wordt al snel als onhandig ervaren. Even snel informatie opzoeken zit er niet in, wat voor veel mobiele gebruikers een struikelblok vormt. Het grote voordeel van responsive design is echter wel dat er maar een website gebouwd hoeft te worden, waardoor onderhoud makkelijk blijft.

 

Responsive design als SEO

Responsive design is in staat meer ’traffic’ naar je website te genereren. Google prijst namelijk website welke voor mobiele apparaten beschikbaar zijn gemaakt. Door de vermelding ‘voor mobiel’ voor de link te plaatsen zijn gebruikers ervan verzekerd dat de website correct weergegeven wordt. Dit vergroot de kans dat gebruikers erop klikken.

 

Meer informatie over internet

Webdesign – Webexpertises – Mobiel webdesign – Content Management System (CMS) – Website onderhoud

 

Maak kennis met Edwin.

Ik ben Edwin en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Neem contact op
 

Daag Edwin en het team uit.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.