Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is narrowcasting?

Narrowcasting is het delen van informatie op beeldschermen. Narrowcasting is gericht op een specifieke doelgroep op een specifieke plaats. Het is een mooie manier om zowel naar binnen als naar buiten toe te communiceren.

Kan ik zelf dia’s maken?

Ja, wij bieden templates aan, waaraan je heel eenvoudig zelf jouw eigen tekst, afbeeldingen en filmpjes kunt toevoegen. Het resultaat is een professionele playlist.

Ik wil ook actueel nieuws op mijn scherm, kan dat?

Ja, je kunt actueel nieuws weergeven op jouw scherm. Het nieuws wordt automatisch ververst, je hebt er geen omkijken naar.

Kan ik eigen afbeeldingen gebruiken?

Het is zeker mogelijk om eigen afbeeldingen te gebruiken. Je kunt deze afbeeldingen uploaden vanaf jouw computer en opslaan in de bibliotheek van MMTV. De afbeeldingen kunnen maximaal MB groot zijn en kunnen de bestandsformaten JPG, PNG en GIF hebben.

Kan ik eigen video’s gebruiken?

Het is zeker mogelijk om eigen video’s te gebruiken. Je kunt deze video’s uploaden vanaf jouw computer en opslaan in de bibliotheek van MMTV. De video’s kunnen maximaal MB groot zijn en kunnen de bestandsformaten MPEG2, MP4 of AVI hebben. Het is ook mogelijk om jouw eigen YouTube-video’s te gebruiken.

Kan ik mijn social media kanalen laten zien op het scherm?

Ja, dit kan. Je kunt jouw social media kanalen toevoegen en zo bijvoorbeeld jouw laatst geplaatste Instagram-bericht op het beeldscherm tonen.

Kan ik meerdere dia’s achter elkaar laten afspelen?

Ja, dit kan door een playlist aan te maken. Dit betekent dat je de dia’s die je wilt afspelen eenvoudig in de door jouw gewenste volgorde zet. Je kunt de volgorde altijd wijzigen en dia’s toevoegen en verwijderen.

Kan ik bepalen op welk moment ik een fragment wil afspelen?

Ja, je kunt voor elk fragment bepalen van wanneer tot wanneer deze afgespeeld moet worden.

Hoe lang loopt een abonnement bij MMTV?

Dit bepalen we in samenspraak met de klant.

Wat is de levertijd bij MMTV?

Binnen tien dagen wordt de mediaspeler naar je opgestuurd. Als je ervoor kiest om de mediaspeler door ons te laten installeren, dan nemen wij na jouw bestelling contact met je op om een installatiedatum te plannen.

Ik heb meer vestigingen, kan ik deze centraal aansturen?

Ja, je kunt de beeldschermen in al jouw vestigingen centraal aansturen.

Wat heb ik nodig voor MMTV?

Allereerst heb je een MMTV abonnement nodig. Deze kun je afnemen door contact met ons op te nemen. Na het afsluiten van een abonnement ontvang je een unieke gebruikersnaam en een wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Vanuit hier werk je met MMTV. Naas een abonnement heb je ook een mediaspeler nodig. Deze bestel je gelijktijdig met je abonnement. De mediaspeler moet aangesloten zijn op een internetverbinding en op één of meerdere beeldschermen. De dia’s die je wilt tonen op jouw beeldscherm worden opgeslagen op de mediaspeler en op het door jou gewenste moment afgespeeld.

Wat zijn narrowcasting schermen?

Een narrowcasting scherm is een scherm dat gebruikt wordt om informatie en media aan een specifiek publiek te tonen. Er zijn verschillende types, formaten en verfijningen aan narrowcasting schermen beschikbaar. Narrowcasting schermen zijn speciaal gebouwd voor de eisen van commercieel gebruik.

Wat voor beeldscherm kan ik gebruiken voor MMTV?

Je kunt in principe gebruik maken van vrijwel ieder LCD/LED of Plasma scherm. Het scherm moet wel breedbeeld (16:9) zijn en het moet een HDMI of VGA aansluiting hebben. De grootte van het beeldscherm maakt niet uit.

Kan ik MMTV vertonen op mijn bestaande beeldscherm?

Als jouw beeldscherm breedbeeld (16:9) is en een HDMI of VGA aansluiting heeft, kun je gebruik maken van jouw bestaande beeldscherm.

Wat zijn narrowcasting mediaspelers?

Een narrowcasting mediaspeler, ook wel een digital signage player genoemd, is een apparaat dat verbinding maakt met een narrowcasting scherm en een computernetwerk. Het ontvangt mediabestanden van een narrowcasting software server, verwerkt deze en verstuurt ze vervolgens naar het narrowcasting scherm.

Wat is narrowcasting content?

Narrowcasting content in simpelweg de media die op de schermen wordt getoond. Elk narrowcasting systeem heeft een uniek doel, dus de narrowcasting content verschilt ook per narrowcasting.

Wat houdt de narrowcasting installatie in?

Een narrowcasting systeem bestaat uit twee apparaten: de schermen en de mediaspelers. Deze moeten in verschillende gebieden of jouw locatie(s) geïnstalleerd worden. De beeldschermen moeten te allen tijde verbonden blijven met de bijbehorende mediaspeler en beide moeten veilig geïnstalleerd worden. Bij het installeren houden wij altijd rekening met jouw doelstellingen.

Wat voor internetverbinding heb ik nodig voor MMTV?

Een basis breedbandverbinding is voldoende. Je hebt alleen een vrije poort op jouw modem/router nodig om de mediaspeler op aan te sluiten.

Ik heb nog geen internetverbinding, wat moet ik doen?

Geef bij jouw aanvraag aan dat je nog geen internetverbinding hebt. Wij leggen deze graag voor je aan.

Hoe sluit ik de mediaspeler aan op een internetverbinding?

De mediaspeler is voorzien van een standaard netwerk/ethernet aansluiting die door middel van een standaard netwerkkabel op jouw modem/router kan worden aangesloten.

Kan MMTV mij helpen met de installatie?

Wij helpen je natuurlijk heel graag! Geef bij jouw aanvraag aan of je de installatie zelf wilt verrichten of dat je deze wil laten uitvoeren door een van onze installateurs.

Kan ik meerdere schermen aansluiten op één mediaspeler?

Het is zeker mogelijk om meerdere schermen aan te sluiten op één mediaspeler. Wij werken met zogenaamde videoverdelers. Er gaat dan een videokabel (VGA/HMDI) vanuit de mediaspeler naar de videoverdeler. Vervolgens gaat vanuit de videoverdeler naar ieder scherm weer een (individuele) videokabel. Het type verdeler is afhankelijk van het videokabeltype en het aantal schermen.