Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk

MediaMere is een sociaal bedrijf dat een warm hart toedraagt aan goede doelen. Hieronder is informatie te vinden over de maatschappelijke betrokkenheid van MediaMere.

Windesheim Flevoland

Gastcolleges
MediaMere geeft gastcolleges over ondernemerschap. Daarnaast nemen wij deel aan diverse werkgroepen om het onderwijs te verbeteren en studenten meer kansen te geven. Wij vinden het gaaf om onze expertise, menskracht, faciliteiten en netwerk te delen met Windesheim Flevoland.

 

Comakers
MediaMere biedt studenten de mogelijkheid om een comaker binnen het bedrijf te lopen. Een comaker is een groep studenten die samen een concept ontwikkelt en uitwerkt, om vervolgens te toetsen of de markt hier behoefte aan heeft. Wij vinden dit een zeer interessante mogelijkheid om onze eigen concepten te toetsen en om te brainstormen met de studenten. Door hun frisse blik ontstaan er snel nieuwe ideeën waar wij graag onze input aan geven. Wij willen studenten graag stimuleren en motiveren om hun eigen ideeën en concepten uit te werken en werkelijkheid te maken.

Stage lopen

Bij MediaMere dragen we graag ons steentje bij aan het onderwijs. Studenten zijn van harte welkom om bij ons een stage te lopen. Tijdens deze stageperiode leren de studenten alle fijne kneepjes van het vak kennen. Koffie halen of de vervelende klusjes oplossen is er bij ons niet bij: wij vinden het belangrijk om te investeren in de volgende generatie en delen daarom graag onze kennis en ervaring met de studenten van nu. We bieden een stage in een open sfeer met mogelijkheden om alle kanten van het vak te leren kennen, of je nu mediavormgeving, ICT of marketing en communicatie studeert.

Sollicitatietraining

Het solliciteren voor een stage of (bij-)baan kan erg zenuwslopend zijn. Het is dan ook belangrijk dat je je goed voorbereidt. Daarom geven wij op scholen sollicitatietrainingen om leerlingen te laten oefenen met solliciteren. We leren leerlingen hoe zij de beste eerste indruk achter kunnen laten bij hun potentiële nieuwe baan. Deze trainingen organiseren wij in samenwerking met JINC. JINC is een organisatie die zich inzet voor VMBO-leerlingen om deze klaar te stomen voor de arbeidsmarkt of het vinden van een juiste stageplaats.

Wij steunen KWF Kankerbestrijding

Wij steunen KWF Kankerbestrijding door hen advertentieruimte te bieden en ons kerstpakket te verruilen voor een jaarlijkse donatie aan het fonds. Zo helpen wij mee aan de bewustwording over kanker. Ruim één op de drie Nederlanders krijgt een bepaalde vorm van deze ziekte. Iedereen heeft dus wel een vriend, kennis of familielid dat tegen de ziekte strijdt. Bedrijven kunnen op verschillende manieren de stichting steunen.

Almere On Stage

Almere On Stage is een Beroepenfeest voor Almeerse VMBO leerlingen van verschillende middelbare scholen in Almere. Ongeveer 250 beroepsbeoefenaren komen jaarlijks samen op een feestelijke locatie om de VMBO’ers te helpen bij het maken van een beroepskeuze en bij het leggen van duurzame contacten waar zij ook later nog eens een beroep op kunnen doen.

 

MediaMere zet zich ook in voor Almere On Stage als beroepsbeoefenaar. Op 1 juni hebben wij weer wij 12 VMBO’ers verwelkomt om hen een kijkje in ons bedrijf en ons werk te geven. Hier halen wij ontzettend veel energie uit!

Parkhuys Almere

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z’n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Parkhuys Almere kan voor patiënten en alle betrokkenen tot steun zijn. De vrijwilligers van Parkhuys Almere staan in het inloophuis klaar met persoonlijke aandacht, een luisterend oor, een steuntje in de rug en het beantwoorden van vragen.

 

MediaMere wilde ook graag een steentje bijdragen aan dit prachtige initiatief. Daarom hebben wij voor Parkhuys Almere kosteloos de website gemaakt. Wij doen kosteloos het onderhoud en zorgen ervoor dat de website online blijft. Wij doen dit omdat wij het Parkhuys Almere een warm hart toedragen en omdat (helaas) vrijwel iedereen iemand kent die kanker heeft of kanker heeft gehad.

Stichting Wensjes

Stichting Wensjes helpt inwoners van Almere die zich bevinden in urgente nood, vaak veroorzaakt door armoede of andere beperkingen. De focus van Stichting Wensjes ligt op het doorbreken van een uitzichtloze situatie. Stichting Wensjes voorziet de mensen in urgente nood niet alleen in de vorm van gratis eten, kleding en schoeisel, maar ook vooral een luisterend oor.

 

Omdat MediaMere het liefst ziet dat iedereen graag een onbezorgd leven kan leiden, hebben wij ervoor gekozen om Stichting Wensjes te ondersteunen door middel van sponsoring. MediaMere bouwt en onderhoudt de website van Stichting Wensjes en draagt de stichting een warm hart toe.

ICT in de Wolken Almere

ICT in de Wolken is een project voor ICT talenten op Almeerse scholen. Gedurende acht weken wordt er gewerkt aan een projectcase. Studenten leren programmeren, het ontwikkelen van apps, informatica en ICT in een relaxte, vrije sfeer.

 

MediaMere werkt al 6 jaar met veel plezier en enthousiasme samen met ICT in de Wolken. Voor ICT in de Wolken heeft MediaMere een website gebouwd. Bovendien geven wij in een traject van 10 weken trainingen aan ICT talenten die een passie voor het vak hebben. Tijdens dit traject leren ze hoe je een proces van A tot Z kunt doen. Op deze manier willen wij nieuw talent enthousiasmeren voor IT en websites bouwen.

Tafelronde 155 Almere

De Nederlandsche Tafelronde is een vereniging voor mannen tussen de 18 en 40 jaar die een binding delen met de stad Almere. De Tafelronde is een vereniging die zowel onderlinge vriendschap bevordert als ook het uitwisselen van kennis, ervaringen en meningen. Naast lokale, nationale en internationale vriendschap is persoonlijke ontplooiing en het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap minstens zo belangrijk. De Tafelronde 155 Almere zet zich in voor lokale maatschappelijke initiatieven. Martijn de Vries is vice-voorzitter van de Tafel.

 

Vanwege het coronavirus kon er in 2020 geen Running Dinner Almere worden georganiseerd. Daarom heeft de Tafel dat jaar geld opgehaald voor de goede doelen met de verkoop van champagne.

Member Floriade Business Club – Floriade 2022 Almere

In Almere beginnen de groene gedachten al behoorlijk te leven met de komst van de Floriade in 2022. De Floriade is een gigantische tuinbouwtentoonstelling die wereldwijd hoog aangeschreven staat. Mensen uit binnen- en buitenland komen naar deze wereldtuinbouwtentoonstelling toe om nieuwe ideeën op te doen of om te genieten van de duurzame samenstellingen van natuurlijke producten. Een evenement met internationale allure en dat in het mooie Almere. Kom meer te weten over de Floriade 2022

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betaalt het Jeugdfonds de contributie/het lesgeld en in bepaalde gevallen ook de benodigde attributen.

 

Voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Almere doet MediaMere het social media management. Wij zorgen ervoor dat er drie keer per week een post op Facebook en Instagram verschijnt en dat er maandelijks een nieuwsbrief de deur uit gaat. Bovendien houden wij ons bezig met het bedenken van nieuwe campagnes om nog meer aanvragen te verzamelen. MediaMere sponsort 50% van de gemaakte kosten van het Jeugdfonds bij MediaMere.