Maatschappelijk betrokken

Maatschappelijk

MediaMere Multimedia, Entertainment, ICT en Internet Solutions is een sociaal bedrijf dat een warm hart toedraagt aan goede doelen. Hieronder is informatie te vinden over de maatschappelijke betrokkenheid van MediaMere.

Member Floriade Business Club – Floriade 2022 Almere

In Almere beginnen de groene gedachten al behoorlijk te leven met de komst van de Floriade in 2022. De Floriade is een gigantische tuinbouwtentoonstelling welke wereldwijd hoog aangeschreven staat. Mensen uit binnen- en buitenland komen naar deze wereldtuinbouwtentoonstelling toe om nieuwe ideeën op te kunnen doen of om te genieten van de duurzame samenstellingen van natuurlijke producten. Een evenement met internationale allure en dat in het mooie Almere. Kom meer te weten over de Floriade 2022

Windesheim Flevoland

Gastcolleges
MediaMere geeft gastcolleges over ondernemerschap. Daarnaast participeren wij ons in diverse werkgroepen om het onderwijs te verbeteren en studenten meer kansen te geven. Wij vinden het gaaf om onze expertise, menskracht, faciliteiten en netwerk te delen met Windesheim Flevoland.

 

Comakers
MediaMere biedt studenten de mogelijkheid om een comaker binnen het bedrijf te lopen. Een comaker is een groep studenten die samen een concept ontwikkelt en uitwerkt, om vervolgens te toetsen of de markt hier behoefte aan heeft. Wij vinden dit een zeer interessante mogelijkheid om onze eigen concepten te toetsen en om te brainstormen met de studenten. Door hun frisse blik ontstaan er snel nieuwe ideeën waar wij graag onze input aan geven. Wij willen studenten graag stimuleren en motiveren om hun eigen ideeën en concepten uit te werken en werkelijkheid te maken.

 

Stage lopen

Bij MediaMere dragen we graag ons steentje bij aan het onderwijs. Studenten zijn van harte welkom om bij ons een stage te lopen. Tijdens deze stageperiode leren de studenten alle fijne kneepjes van het vak kennen. Koffie halen of de vervelende klusjes oplossen is er bij ons niet bij; wij vinden het belangrijk om te investeren in de volgende generatie en delen daarom graag onze kennis en ervaring met de studenten van nu. We bieden een stage in een open sfeer met mogelijkheden om alle kanten van het vak te leren kennen, of je nu mediavormgeving, ICT, of Marketing en Communicatie studeert.

 

Sollicitatietraining

Het solliciteren voor een stage of (bij-)baan kan erg zenuwslopend zijn, en het is dan ook belangrijk dat je je goed voorbereidt. Daarom geven wij op scholen sollicitatietrainingen om leerlingen te laten oefenen met solliciteren. We leren leerlingen hoe zij de beste eerste indruk achter kunnen laten bij hun potentiële nieuwe baan. Deze trainingen organiseren wij in samenwerking met JINC. JINC is een organisatie die zich inzet voor VMBO-leerlingen om deze klaar te stomen voor de arbeidsmarkt of het vinden van een juiste stageplaats.

 

Wij steunen KWF Kankerbestrijding

Wij steunen KWF Kankerbestrijding door hen advertentieruimte te bieden en ons kerstpakket te verruilen voor een jaarlijkse donatie aan het fonds. Zo helpen wij mee aan de bewustwording over kanker. Ruim één op de drie Nederlanders krijgt een bepaalde vorm van deze ziekte. Iedereen heeft dus wel een vriend, kennis of familielid dat tegen de ziekte strijdt. Bedrijven kunnen op verschillende manieren de stichting steunen.