Floriade Almere 2022

Floriade Almere 2022

 

Een half jaar durende wereldexpositie in Almere, en op hetzelfde moment de meest duurzame en innovatieve wijk in Nederland; De Floriade belooft een positieve impuls te geven aan de provincie Flevoland.

De trend in duurzaamheid, verantwoord ondernemen, en groen leven zet zich voort, en zeker met de komst van de Floriade in 2022. Van over de gehele wereld staat men te popelen om de nieuwe stadswijk te kunnen bezichtigen; zo groen en gezond mogelijk leven, daar staat de Floriade voor.

 

Voedselvoorziening, klimaatverandering, en groene energie staan centraal bij de wereldtuinbouwtentoonstelling. Dankzij de vernieuwde architectuur en de zelfvoorziening van de stadswijk vormt de Floriade een proeftuin voor onderzoek naar systemen op het gebied van waterzuivering, mobiliteit, en voedselproductie waarin duurzaamheid en gezondheid hoog in het vaandel staan.

 

De Floriade zal eerst gepresenteerd worden als een wereldexpositie, waarna het om zal vormen naar een volledige stadswijk. Er zal veel vastgoed en terreintechniek beschikbaar zijn in de nieuwe wijk.