Field Marketing

Field Marketing

Field marketing is eigenlijk directe, persoonlijke marketing en gaat vooral om sampling, promoten, verspreiden, verkopen en service verlening op locatie. Waar field marketing vroeger vooral werd gezien als een one-way communicatiemiddel, bijvoorbeeld door middel van merchandising of het verspreiden van drukwerk, is het tegenwoordig een persoonlijke manier van two-way communicatie. Consumenten zijn bereid om direct feedback te geven en met uw merk, bedrijf of organisatie de interactie aan te gaan, bijvoorbeeld door zich op te geven voor een nieuwsbrief of door te volgen op social media.

 

Sampling

Sampling is het uitdelen van (verkleinde) testverpakkingen van een product of dienst. Op deze manier kan de consument kennis maken met het merk en aangespoord worden om tot aankoop over te gaan. Sampling gaat nog wel iets verder dan het simpelweg uitdelen van producten. Er gaat een hoop onderzoek aan vooraf: de doelgroep wordt opgezocht in een voor hen vertrouwde omgeving, om het grootste deel van de doelgroep te bereiken, maar ook zodat zij sneller geneigd zijn om te participeren in sampling.

Promoteams

Promoteams gaan vaak hand in hand met sampling, maar kunnen ook voor informatieve doeleinden ingezet worden. Een doelgroep vinden is één ding, maar deze vervolgens benaderen kan een grote stap zijn. Onze promoteams bestaan uit enthousiastelingen van over het hele land die elkaar kennen en daardoor uitstekend samen kunnen werken, om zo een representatief en proactief team te vormen dat uw merk in het zonnetje zet!

Greenscreen fotografie

Een originele manier van marketing regelen voor een beurs, evenement of feest kan een hele klus zijn. Het moet iets zijn wat elke bezoeker aanspreekt, maar niet commercieel overkomt. Greenscreen fotografie biedt een ludieke manier van marketing die niet opdringerig overkomt op bezoekers, maar wel op een proactieve manier uw merk in het zonnetje zet. Door bezoekers voor een groene wand te plaatsen, kunnen wij deze groene wand er vervolgens uit filteren en vervangen door een achtergrond naar keuze. Door de foto direct uit te printen en mee te geven aan de bezoeker heeft deze een herinnering aan het evenement, met uw merknaam of logo erop!

 

Field marketing gaat altijd om persoonlijk, face-to-face contact en wordt altijd uitgevoerd door ervaren, opgeleid en representatief personeel. Doel voor field marketing kan zijn om nieuwe klanten te benaderen en kennis te laten maken met uw merk, maar ook om toekomstige aankoopbeslissingen te beïnvloeden of om klanten uitleg te geven over een (nieuw) product of dienst. Field marketing kan zowel structureel als ad hoc ingezet worden.