Adverteren op Snapchat

Adverteren op Snapchat

Is uw product of dienst voornamelijk gericht op een jonge doelgroep en zoekt u een unieke manier om deze doelgroep te bereiken? Snapchat is een uitermate geschikt platform voor advertentie campagnes! Vertel uw verhaal op een stijlvolle manier, bijvoorbeeld met een filter of lens.

 

Doelgroepen

Snapchat is niet te vergelijken met social media platformen als Twitter en Facebook als het op gebruikers aankomt. Het grootste deel van de Snapchat gebruikers heeft namelijk een gemiddelde leeftijd tussen de 14 en 21 jaar. Ook valt er weinig te segmenteren binnen de advertentie mogelijkheden van Snapchat en dus kan het moeilijk zijn om relevante leads uit een advertentie te halen. Wanneer dit echter de doelgroep is waar uw bedrijf zich op focust, beschikt u over de meest unieke advertentiemogelijkheden om uw merk onder de aandacht te brengen.

 

Unieke manier van adverteren

Snapchat biedt de mogelijkheid om op vier unieke manieren te adverteren. Snap Ads zijn verticale, schermvullende video’s die om de zoveel tijd voorbij komen wanneer een snap van een persoon is afgelopen. De advertentie kan ook worden getoond onder het kopje ‘Uitgelicht’ onder de Stories van vrienden. Deze manier van adverteren is geschikt voor het genereren van awareness en traffic in relatief korte tijd. De 10 seconden video biedt de optie om naar boven te swipen voor meer informatie, bijvoorbeeld een langere video of een link naar een website. Hierdoor kunnen gebruikers direct de interactie aangaan met uw advertentie, zonder de app te verlaten.
GeoFilters zijn gebaseerd op de locatie van de gebruiker en kunnen gelimiteerd worden tot een dag, plaats of evenement. Creatief vormgegeven filters vormen de perfecte manier van adverteren, omdat gebruikers die de filter gebruiken zorgen voor gratis exposure door de foto te delen met hun netwerk. Een filter dient wel relevant te zijn voor een evenement of gebeurtenis. Deze vorm van adverteren is uitermate geschikt voor branding.

 

Sponsored lenses zijn de nieuwste toevoeging aan Snapchat en vormen een interactieve vorm van adverteren. Lenzen zijn animaties die reageren op het gezicht van de gebruiker.

 

Story Takeover is een relatief onbekende manier van adverteren op Snapchat, maar werkt wel enorm effectief. Door een gesponsorde Story Takeover kan een bekend persoon één dag lang snapchatten via uw account. Dit vormt een effectieve manier van branding en marketing, met name door de jonge doelgroep die zich op Snapchat bevindt.

 

Wat doen wij voor u?

Unieke manier van adverteren met veel ruimte voor creativiteit
Vergroten naamsbekendheid
Inrichten en beheren Snapchat account