Adverteren op Youtube

Adverteren op Youtube

Youtube behoort tot het rijtje grootste zoekmachines ter wereld en dat is niet voor niets. Inmiddels is 80% van de online content gepost in de vorm van een video en dat percentage zal alsmaar blijven stijgen. Youtube biedt uitstekende advertentiemogelijkheden voor zowel grote als kleine budgetten, zeker dankzij de mogelijkheid om uiterst specifiek te focussen op uw doelgroep.

 

Waarom adverteren op Youtube?

Youtube is een social media platform en zoekmachine in één. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om content te delen, leuk te vinden en erop te reageren. Ook kunnen gebruikers kanalen die zij leuk vinden volgen. Maar net zoals bij Google draait Youtube om vindbaarheid: een juiste beschrijving, de titel, het aantal abonnees en zelfs de lengte van een video hebben invloed op de vindbaarheid van een video en een Youtube kanaal. Een kanaal met meer videoweergaven en abonnees komt sneller in de lijst van trending video’s te staan dan een minder populair kanaal. Het consistent aanbieden van interessante video’s van hoogwaardige kwaliteit is hierbij key.
De kosten van een Youtube advertentie worden grotendeels berekend aan de hand van CPV, cost per view. Hierbij wordt, uniek aan Youtube, een duidelijk verschil gemaakt tussen een ‘view’ en ‘interaction’: heeft een gebruiker de advertentie alleen gezien of heeft hij ook verder geklikt? Ook wordt er alleen gerekend voor interactie wanneer de gebruiker minimaal 30 seconden van een advertentie bekijkt (of de gehele advertentie heeft afgekeken wanneer deze korter is dan 30 seconden) zonder over te slaan. Wanneer een gebruiker de advertentie overslaat, wordt dit gezien als een view.

 

De mogelijkheden

Youtube biedt verscheidene mogelijkheden, waaronder het adverteren zowel in video’s als naast video’s. Bumper ads zijn bijvoorbeeld hele korte advertenties van maximaal 6 seconden. Deze kosten worden gerekend per 1000 vertoningen en zijn geschikt om in een hele korte tijd veel mensen te bereiken. Deze vorm van adverteren wekt ook het minste irritatie op bij de gebruiker.
InStream advertenties worden daarbij als hardnekkiger ervaren bij Youtube gebruikers. Dit zijn advertenties die voor, tijdens of na een video in beeld komen en zijn na 5 seconden over te slaan. InStream vormt echter wel een effectieve manier van adverteren omdat er alleen betaald wordt wanneer de kijker de interactie aangaat met uw advertentie. Hierdoor ontstaan uitsluitend relevante leads, wat de kans op conversie verhoogt.

 

Video content is hot en Youtube biedt enorm veel kansen en mogelijkheden. Het grootste online kanaal voor video’s vormt dankzij zijn grote bereik en uitgebreide advertentiemogelijkheden een zeer geschikt platform om advertenties op specifieke doelgroepen te richten.

 

Wat doen wij voor u?

Vergroot uw online bereik
Inzetten van videomarketing
Adverteren op een van de grootste websites ter wereld