Adverteren op Facebook

Adverteren op Facebook

Met ruim 8 miljoen dagelijkse Nederlandse gebruikers is Facebook het meest populaire social media kanaal van dit moment. Met een relatief klein netwerk kunnen al snel veel mensen bereikt worden. Hierdoor vormt Facebook een ideaal platform voor social media marketing en remarketing.

 

Waar kan adverteren op Facebook bij helpen?

Er zijn verschillende mogelijkheden en doeleinden waarvoor advertenties op Facebook gebruikt kunnen worden. Vaak gaat het om het genereren van pagina likes, waardoor een groter netwerk opgebouwd wordt, of het vergroten van de betrokkenheid, door likes, reacties en shares uit te lokken. Maar ook voor het verhogen van conversies en leads is Facebook een zeer geschikt platform. Bij het zien van een interessant artikel of een lovende aanbieding zijn veel bezoekers geneigd door te klikken. Dit kan het aantal leads en conversies op uw website verhogen. Ten slotte behoren ook het verhogen van videoweergaven en het aansporen tot het installeren en gebruiken van mobiele apps tot de mogelijke doeleinden.
Facebook advertenties zijn weer te geven op verschillende plaatsen, bijvoorbeeld in de desktop news feed, mobile news feed en right column. Advertenties in de desktop en mobile news feed hebben over het algemeen een hogere attentiewaarde dan advertenties in de right column, omdat deze advertenties tussen berichten in de news feed van de gebruiker door verschijnen.

 

Een publiek kiezen

Het selecteren van een doelgroep is bij het opzetten van een advertentie of campagne via Facebook nog wel een van de meest belangrijke onderdelen. Facebook biedt namelijk oneindig veel segmentatieopties, bijvoorbeeld op basis van locatie, leeftijd, demografische gegevens, gedrag, interesses en connecties. Ook kun je segmenteren op basis van landen, provincies, steden, geslacht, talen, opleiding, koopgedrag en apparaatgebruik. Het is hierbij belangrijk dat de doelgroep niet te breed, maar ook niet te specifiek wordt. De advertentie wordt uitsluitend getoond aan gebruikers die aan de geselecteerde segmentatiecriteria voldoen.
De gouden combinatie tussen miljoenen gebruikers wereldwijd en de mogelijkheid om zeer gericht te adverteren, maakt Facebook de grootste online adverteerder. Bereik ook uw doelgroep en verhoog uw naamsbekendheid, leads en conversies.

 

Wat doen wij voor u?

Verhogen van bezoekers en conversies
Koppelen met remarketing
Opzetten en beheren Facebook campagne