Adverteren op Twitter

Adverteren op Twitter

Twitter is nog steeds een razend populair social media platform. Met meer dan 300 miljoen maandelijkse gebruikers wereldwijd en waarvan ruim 3 miljoen in Nederland vormt Twitter met Twitter Ads een zeer geschikt platform om producten, diensten, en organisaties op creatieve wijze onder de aandacht te brengen.

 

De mogelijkheden van Twitter Ads

Twitter Ads biedt de mogelijkheid om tweets, video’s, en accounts te promoten aan een gesegmenteerde groep. Hierdoor is het mogelijk om website, artikelen, en blogposts te promoten bij potentieel geïnteresseerden. Twitter is echter, anders dan Facebook, meer gericht op informatievoorziening dan daadwerkelijke sales. Twitter vormt een laagdrempelige manier van webcare en customer service, en is daarmee hét platform voor branding en betrokkenheid. Denk aan het beantwoorden van vragen, het informeren van klanten en gebruikers, en het posten van updates en nieuwtjes.
Daarnaast is Twitter ook geschikt voor remarketing. Hierdoor krijgen bezoekers welke al eerder op uw website zijn geweest en eventueel een aankoop hebben gedaan opnieuw uw product of dienst aangeboden. De kans op conversie en heraankoop zijn hierbij groot; de gebruiker is namelijk al bekend met uw merk.

 

Segmenteren

Twitter biedt, net als advertenties op Facebook, de mogelijkheid om een campagne of advertentie specifiek te richten aan een bepaalde segmentatiegroep. Denk hierbij niet alleen aan leeftijd, woonplaats, en taal, maar ook aan het soort apparaat waar Twitteraars gebruik van maken. Mobile devices kunnen geselecteerd worden op IOS of Android, en zelfs op merk en type. Dit is vooral handig voor app-ontwikkelaars welke een app hebben ontwikkeld voor een specifiek merk of software type.
Daarnaast is het mogelijk om ook andere selectiecriteria toe te passen op de doelgroep, waaronder trefwoorden (keywords) welke een Twitteraar gebruikt in zijn tweets, interesses, en zij kunnens zelfs gesegmenteerd worden op basis van de accounts die zij volgen. Ook kunnen bepaalde doelgroepen uitgesloten worden van de campagne, waardoor nog gerichter geadverteerd kan worden.

 

Twitter biedt al om al veel kansen en mogelijkheden en is daarbij erg flexibel en laagdrempelig. Bepaal zelf uw budget en stel campagnes tussentijds bij om het succes van uw advertentie te vergroten.

 

Wat doen wij voor u?

Vergroot uw online bereik
Webcare en betrokkenheid
Meetbare resultaten