Internet marketing

Internet marketing

De marketing van tegenwoordig verandert: het is belangrijk voor bedrijven en organisaties dat zij in deze veranderingen mee gaan. Door de actualiteit van het internet worden trends en ontwikkelingen al snel als ‘oud’ beschouwd en voor ondernemers wordt het des te noodzakelijker om goed na te denken over de marketingstrategie die zij hanteren voor hun aangeboden producten en diensten.

 

Marketing in een notendop

Marketing is het overbrengen van de (kern)waarde van een organisatie, product of dienst, met commerciële doeleinden. Marketing kan bestaan uit verschillende activiteiten en komt voor in verscheidene vormen. Zo kan een marketingactiviteit helpen om de naamsbekendheid te vergroten, een imago te versterken of kan deze ingezet worden om meer omzet te genereren. Vaak worden er echter activiteiten georganiseerd om nieuwe klanten te werven of om de relatie met bestaande klanten te onderhouden of te verbeteren. Dit kan door klanten te sturen op herhalingsaankopen of hen te introduceren aan nieuwe producten of diensten.

Een marketingstrategie is een veelvoorkomend woord dat altijd gelinkt staat aan marketing. Het is het onderzoeken van doelgroepen, de branche, de concurrentie, de kansen en gevaren van het toetreden tot de markt en het opstellen van een plan door deze onderzoeken te analyseren. Door concreet een doelgroep vast te stellen is het gemakkelijker om een product of dienst aan deze doelgroep te verkopen in de eindfase: het merk is namelijk geheel afgestemd op de doelgroep, waardoor de neiging tot aankoop vergroot. Waar bevindt de doelgroep zich? Wat consumeren zij nu? Wat zijn hun wensen, waarden en visies? Door deze vragen te beantwoorden, wordt het gemakkelijker om de doelgroep te benaderen en hen te bereiken.

 

Marketing en ervaring; een gouden combinatie

Een goede marketeer focust zich echter ook op het eindpunt van de marketing van een bedrijf. Campagnes en strategieën dienen meetbaar te zijn en het verschil moet te zien zijn. Alleen dan is de marketing van een bedrijf op zijn top. We kijken daarom ook naar onszelf. Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe kunnen we de campagne tot een succes maken, hoe kunnen we het budget zo effectief en efficiënt mogelijk inzetten om alles eruit te halen wat erin zit en wat doen we als de doelgroep lastiger te bereiken is dan we in eerste instantie dachten? Deze vragen kunnen alleen beantwoord worden door ervaring en kennis. En laten we die nou net in huis hebben!
Dankzij onze jarenlange ervaring op de markt en onze frisse, jonge visie zijn wij in staat om nieuwe trends en ontwikkelingen aan te zien komen voordat deze überhaupt op de markt zijn gekomen. MediaMere is constant op zoek naar vernieuwing en verwelkomt out-of-the-box ideeën. Juist hierdoor zijn onze marketingstrategieën en internetconcepten zo uniek. Door continu de markt te onderzoeken, klanten te benaderen voor feedback en innovaties in te schatten, lopen we altijd één stap voor op de concurrentie. Dat maakt marketing bij MediaMere een vak op zich!

 

Meer informatie over marketing

Internet marketing – Marketing strategie