Hoger in Google

Hoger in Google

Jij hebt een bedrijf en wil graag hoger in Google komen. Wij van MediaMere krijgen deze vraag vaak. Hier leggen wij uit hoe wij op het gebied van zoekmachinemarketing te werk gaan. 

 

Als je zo hoog mogelijk wilt komen in Google heb je naast een SEO-strategie ook wel een SEO-plan nodig. SEO is de Engelse afkorting voor het woord: zoekmachine-optimalisatie (Search Engine Optimalization). SEO betreft alle organische zoekresultaten in Google. Dit is ook wel de ‘niet-betaalde’ variant van Google. Maar dat betekent niet dat je zomaar hoog in Google komt te staan. Het vereist bepaalde technieken en een duidelijke strategie. Wij van MediaMere geven hieronder de belangrijkste facetten voor een duidelijke SEO strategie. Deze onderdelen vormen de basis om zo hoog mogelijk te komen in Google.

 

1. Zoekwoordenonderzoek

Om tot een goede SEO-strategie te komen, is er eerst een goede analyse nodig. Je kunt dit zelf doen via Google Analytics. Hier kan je analyseren hoeveel organische traffic je genereert naar je website. Als je Google Analytics is gekoppeld aan je website, dan kan je organische verkeer meten via: Google Analytics > Acquisitie > Alle verkeer > Kanalen > Google / Organische. Dit geeft je huidige stand van eigen gebruikte zoekwoorden weer.
Om verder te kijken is er ook een extern zoekwoordenonderzoek nodig. MediaMere is gespecialiseerd in zoekwoordenonderzoek. Wij kunnen kijken waar de kansen liggen in de markt.

In zo’n zoekwoordenanalyse kijkt MediaMere waar de kansen liggen voor jouw SEO-strategie. Zo kunnen wij bijvoorbeeld uitzoeken wat de gouden zoekwoorden zijn in jouw branche. Met specifieke tools kunnen wij meten hoe groot het maandelijks zoekvolume is en wat de concurrentie is op een specifiek zoekwoord. Door het meten van deze twee factoren kan MediaMere analyseren waar de echte zoekwoordkansen liggen in de markt.

Deze analyse kan zeer waardevol zijn. Zo kan het ook inspiratie en inzichten geven in uw branche. Het laat namelijk zien waar de online-behoefte van je doelgroep zit.

Na de zoekwoordanalyse kunnen wij verder gaan met het plan voor een uitgebreide SEO-strategie.

 

2. Technieken

Er zijn meer dan honderd technieken en factoren die meewegen in SEO-ranking.
Een van de bekendste SEO-technieken is linkbuilding. Met linkbuilding zorg je voor meer links naar een pagina of website. Het kiezen van de juiste en goede links is essentieel voor de autoriteit van je website. Autoriteit neemt Google hoog mee in zijn ranking.

Naast linkbuildingen zijn ook factoren zoals het optimaliseren van de websitesnelheid en afbeeldingen, de responsiviteit van de website en het uitsluiten van 404-pagina’s belangrijke onderdelen van een goede SEO basis.

 

3. Content

Het is belangrijk om te onthouden dat Google de baas is over de zoekmachine. Google wil graag haar gebruikers relevante zoekresultaten laten tonen op dat moment en op die plaats. Relevantie is anno nu het allerbelangrijkste voor een goede SEO-strategie. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om voor bepaalde zoekwoorden en categorieën een (extra) landingspagina aan te maken. Ook het toevoegen van afbeeldingen en video’s voegt meer relevantie toe aan je content en website.
Het is daarom belangrijk dat je online relevant blijft voor je doelgroep. Indien je je pagina of website niet up-to-date houdt, dan is de kans groot dat je weer zakt in Google. Google updatet zijn eigen rankingsfactoren vaak, waardoor het goed kan zijn dat je nu nog op de eerste positie staat in Google, maar later niet meer. Daarom is het goed om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van SEO.

Ook kan je content optimaliseren door de meta’s te optimaliseren. Met meta’s bedoelen wij de meta-titel en de meta-description. Dit is het deel dat Google toont aan haar gebruikers.  Het toevoegen van een SEO-plugin aan je website is daarom zeer nuttig. De bekendste SEO-plugin is de Yoast-plugin. Deze bied je mogelijkheid om op een zeer makkelijk wijze je meta-titel en meta-description te wijzigen.

 

Conclusie

SEO is zeer interessant om traffic te generen naar je website voor een langere periode. Het vereist wel een bepaalde denkwijze en strategie om deze mensen naar je website te krijgen. Indien je graag op korte termijn of binnen een specifiek zoekwoord meteen hoog in Google wilt komen te staan, dan is SEA interessant. SEA is het adverteren in Google.

 

Online marketingbureau Almere

Wil je jouw SEO graag naar een hoger niveau tillen in Google? Wij snappen dit maar al te goed! Wij van MediaMere zijn het online marketingbureau van Almere en hebben de expertise in huis om online marketing naar een next level te krijgen. Indien je graag meer wilt weten over de SEO-werkwijze van Mediamere, neem dan gerust contact op. Want wij van MediaMere zorgen ervoor dat je vindbaar wordt in Google!