Online leadgeneratie

Online leadgeneratie

Leadgeneratie omvat alle online activiteiten die als doel hebben om in contact te komen met potentiële klanten en het genereren van online conversies. Vaak gaat het hierbij om koopactiviteiten. Online leadgeneratie gaat hand in hand met een online marketing strategie en een content marketing strategie. Dit om de doelgroep altijd in het vizier te houden en ervoor te zorgen dat alle uitingen op dezelfde manier worden weergegeven.

 

Het genereren van kwalitatief goede leads vereist een hoop kennis en ervaring van marketing. Het is belangrijk dat een doelgroep heel geselecteerd benaderd wordt en dat de doelstellingen helder blijven. Het lukraak genereren van willekeurige leads heeft weinig tot geen zin. Middels overzichtelijke, maandelijkse rapportages blijft u op de hoogte van het succes van een marketing campagne en kunt u de voortgang bijhouden.

Online leadgeneratie bestaat uit vier stappen: strategie, technologie, content, en promotie. De strategie focust zich op uw doelstellingen; wat wilt u bereiken met online marketing? Het is belangrijk dat het genereren van leads gericht is op leads welke zo compleet mogelijk voldoen aan de ideale buyers persona. Vanuit technologie wordt er gekeken naar de verschillende mogelijkheden van leadgeneratie. Waar bevindt uw doelgroep zich? Bij deze stap wordt gekeken naar de mogelijkheden tot het creëren van een effectieve campagne middels SEO en SEA en een aantal handige tools.

Content kan een lead maken of kraken. Om potentiële klanten aan te sporen om een contactformulier in te vullen of zelfs tot aankoop te sturen, is goed geschreven content belangrijk. Het gaat hierbij ook om tone of voice; is uw content zakelijk en formeel, of mag er hier en daar een grapje tussendoor? Content dient bij de doelgroep te horen, zodat deze de tekst kan begrijpen.
Online leadgeneratie maakt gebruik van verschillende promotiekanalen, waaronder social media, maar ook Google Adwords en Youtube.

Aan de gang met online leadgeneratie? Dat kan! Neem contact op met een van onze specialisten!

 

Wat doen wij voor u?

Creëren van kwalitatief goede leads
Verhogen van conversie
Opstellen strategieën