Content marketing strategie

Content marketing strategie

Hoe verspreidt u de bedrijfsboodschap effectief naar de gewenste doelgroep? Deze vraag staat bij content marketing strategie centraal. Wij van MediaMere geloven dat met de juiste content, ingezet op de geschikte manier op de beste kanalen, de mooiste resultaten worden behaald. Daarom hebben wij binnen ons team een groep gespecialiseerde content creators, geleid door onze ‘Content Queen’. Samen zorgen zij voor effectieve en relevante content voor uw sociale kanalen. 

 

Een succesvolle content marketing strategie begint bij het opstellen van een online marketing strategie. Om eenheid te creëren, moeten de door uw bedrijf verspreide boodschappen zowel online als offline op één lijn zitten. Op deze manier is de boodschap duidelijk voor de doelgroep en zorgt u voor eenheid in de communicatie naar buiten. Door de creatie, distributie en monitoring van content zet u gemaakte doelstellingen om in praktische actiepunten.

 

Stap 1: De doelgroep

Voor gerichte content richting de doelgroep verdiept het content team van MediaMere zich in de denkwijze, wensen, interesses en het online gedrag van uw doelgroep (de klant!). De behoeften van de klant worden hierbij in kaart gebracht. Hierdoor weten wij exact aan welke informatie de doelgroep behoefte heeft. Op basis van de resultaten uit onze uitgebreide analyse wordt de rode draad van de contentcreatie gevormd.

 

Stap 2: De distributie

Nu de doelgroep en informatiebehoeften bekend zijn, wordt bepaald welke online kanalen ingezet gaan worden om de klant te bereiken. De kunst hierbij is het effectief inzetten van verschillende kanalen op de juiste tijdstippen.

 

Stap 3: Contentcreatie

Op basis van de gewonnen informatie uit de vorige stappen wordt relevante content gecreëerd voor de doelgroep.

 

Stap 4: Uitvoeren, monitoren en optimaliseren

Relevante content creëren die aansluit op de informatiebehoefte van de doelgroep is stap één. Weten of het daadwerkelijk aanslaat en goed wordt ontvangen bij de doelgroep is nooit zeker. Daarom is deze stap het belangrijkst. Hoe reageert de doelgroep op de content? Alles wat online geplaatst wordt, monitoren wij dus. Op basis van de reacties van de doelgroep kan de content worden geoptimaliseerd.