Online marketing consultant

Online marketing consultant

Een online marketing consultant is een marketeer met focus op online marketing en de raakvlakken hiervan. Vaak gaat het hierbij om het positioneren van een product, merk of dienst. Onze consultants zijn beschikbaar om op locatie de situatie van uw bedrijf in te schatten en te verbeteren. Denk hierbij aan het aansturen, analyseren en optimaliseren van uw online marketing.

 

Wat is een online marketing consultant?

Een (online) marketing consultant biedt advies en diensten aan bedrijven die hun marktaandeel willen vergroten. Er wordt eerst gekeken naar de huidige situatie van uw bedrijf. Zo krijgen onze consultants inzicht in uw organisatie en de problemen en behoeften. Door met u samen te werken en nauwkeurig te overleggen, wordt er een plan geschreven in de vorm van een digitale marketing strategie. Onze consultants gaan aan de hand van dit plan samen met u aan de slag met dit marketingplan en zijn na de lancering van de strategie beschikbaar om dit beleid aan te sturen, te analyseren en te optimaliseren.
Tevens kunnen onze online marketing consultants ingezet worden op andere marketing gebieden, zoals PR en communicatie, sales, strategievraagstukken en reclamemarketing.

 

Consultancy is maatwerk

Bij MediaMere vinden wij dat een professionele consultant maatwerk biedt. Geen bedrijf is immers hetzelfde. De huidige situatie, de ideale toekomstsituatie, de doelen en de beschikbare middelen voor het behalen van deze doelen verschillen van bedrijf tot bedrijf. Daarom bieden wij consultancy op maat: onze consultants gaan graag met u rond de tafel voor een persoonlijk gesprek en komen het liefst langs voor een indruk van de huidige situatie. Hierdoor krijgen onze online marketing consultants een volledig beeld van uw organisatie en zijn wij in staat een plan te ontwikkelen dat écht bij uw situatie past.

 

Wat biedt een online marketing consultant?

Een online marketing consultant kan inzicht bieden in verschillende vakgebieden, zoals mobile marketing, de vertaalslag binnen omnichannel marketing, het ontwikkelen en publiceren van content, het inzetten van e-mailmarketing, social media en SEO (search engine optimalisation) en SEA (search engine advertising). Ook beschikken zij over kennis van webanalytics, user experience, customer service en het inzetten en hanteren van een effectief communicatiebeleid, zowel intern als extern.

 

Wat doen wij voor u?

 Ontwikkelen van een nieuwe strategie
Inschatten kansen en bedreigingen voor uw bedrijf
Analyseren, bijsturen en optimaliseren van geïmplementeerde strategie