Social Media Management

Social Media Management

Internet gebruikers hebben gemiddeld 5,54 social media accounts.

Edwin de Vries (2017) - Media, Informatie en Communicatie Entrepreneur

Niemand kan er meer omheen: sociale media heeft een grote impact gehad op het beleid en de werkwijze van vele bedrijven en organisaties. En sociale media is tegenwoordig essentieel in de marketing van een merk. Het is een vertrouwde manier om te verbinden op zowel informeel als commercieel gebied.

Sociale media als klantenbinding

Door gebruik te maken van sociale platformen als Twitter, Facebook, en Instagram blijven klanten op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en updates binnen de organisatie en voelen zij zich meer betrokken bij het bedrijf. De magie zit in het delen van relevante informatie welke aansluit bij de behoeftes van de doelgroep. Dit kan worden gedaan door discussies te openen, vragen te stellen, (nieuws)berichten van externe bronnen te delen, of foto's van bedrijfsevenementen te delen. Op deze wijze onderstaat er interactie tussen uw bedrijf en de klant, waardoor de groep betrokken klanten alsmaar groter wordt. Deze groep is eerder geneigd om berichten te delen of op andere wijze interactie te zoeken met uw geplaatste content, waarna het bereik van de berichten groter wordt.

Sociale media uitbesteden

MediaMere gaat uiterst zorgvuldig te werk wanneer het aankomt op sociale media - wat namelijk eenmaal online staat, staat voor altijd online. Daarom bespreken we eerst uitgebreid welke vorm van content u wilt zien op uw sociale media kanalen. Heeft u liever foto's, teksten, video's, of een mix van allemaal? Wilt u discussies starten, vragen stellen, of alle communicatie eenzijdig houden? We adviseren u op het gebied van publishing en webcare en beslissen de frequentie van het publiceren van berichten.

We monitoren de voortgang van iedere campagne nauwkeurig. Door de statistieken elke dag met elkaar te vergelijken is direct in te zien of de campagne succesvol is. Het kan namelijk ook zo zijn dat een doelgroep zich niet kan vinden in een campagne, en het is in dat geval noodzaak om de campagne zo snel mogelijk om te zetten zodat deze alsnog een succes wordt. De verzamelde statistieken worden gebruikt om de populariteit en het succes van sociale media kanalen te benoemen en om het online gedrag van de consument te analyseren.

Sociale media stopt niet om 17:00, en MediaMere ook niet! Sociale media komt namelijk pas echt tot leven in het weekend en in de avonduren. Het reageren op klanten, het monitoren van kanalen, het maken van content, en het inplannen hiervan zijn een paar werkzaamheden van het social media team van MediaMere. Dit team bestaat uit een ontwerper, een schrijver, een helpdeskmedewerker, en een marketeer, welke allemaal hun eigen kwaliteiten optimaal kunnen benutten en zo een perfect en flexibel team vormen.

Unger van Els Advocaten

ACB-Caravans

Places to work

ALFEN - TBI

PrivaZorg Amsterdam

Startup Almere

Renť Expert Salon

Therra
Opleidingen

Schoonheidsinstituut
Panta Rhei

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie