Websitetechniek analyse

Websitetechniek analyse

Om meer inzicht te krijgen in de technische staat van uw website bestaat er een speciale technische analyse. Hierbij staat optimalisatie voor zowel de zoekmachine als de bezoeker centraal. Er wordt gekeken naar onder meer de structuur,  de opbouw, de codering en de performance van uw website.

 

Waarom een technische analyse?

Websites worden anders gelezen dan dat een bezoeker deze ervaart. Zoekmachines indexeren een website aan de hand van onder meer de broncode en structuur. Incorrect opgebouwde, onnodige of ontbrekende onderdelen kunnen een negatief effect hebben op de zoekvindbaarheid van uw website. MediaMere kijkt naar uw website op dezelfde wijze waarop zoekmachines deze bekijken. Hierdoor komen de punten naar voren waar zowel wij als de indexatie van Google tegen aanlopen, zoals dubbele titeltags, gebroken of missende links, het ontbreken van een sitemap en HTML fouten.
Technische ontwikkelingen op het gebied van webdevelopment gaan razendsnel, wat ervoor zorgt dat een website al snel niet meer over de laatste updates en eisen beschikt. De veiligheid van uw website kan hierdoor in gevaar komen, en ook gegevens van bezoekers kunnen op deze wijze op straat komen te liggen. Een technische analyse kaart deze punten direct aan.

 

Ten slotte gaat een technische analyse ook diep in op de performance van een website. Onze experts meten de laadtijd en geven tips om deze tijd te reduceren, bijvoorbeeld door afbeeldingen in grootte te verkleinen of door aanpassingen door te voeren in de HTML, CSS of Javascript codes. Ook het minimaliseren van latency komt hierbij aan de orde. Het optimaliseren van de opbouw van de website, de proxy caching en het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid op mobiele apparaten valt ook onder een technische analyse.

 

Waar kijken wij naar?

Een technische analyse omvat een adviesrapport met verbeteringen en aanbevelingen. Vaak gaat het hierbij om het optimaliseren van de werking van de website. Er wordt gekeken naar de (bron)codering, de snelheid en laadtijd, de SEO voorwaarden en veiligheid. Ook paginagrootte, errorpagina’s, linking en de structuur worden nauwkeurig bekeken. Op basis van onze bevindingen stellen wij een rapportage op met concrete feedback.

 

Wat doen wij voor u?

Inzicht in de technische prestaties
Overzicht van plus- en minpunten
Op maat gemaakt advies