Keywordanalyse

Keywordanalyse

Een hogere positie in een zoekmachine betekent meer leads; dit zorgt voor meer bezoekers, meer traffic en dus meer exposure. Een website die bovenaan of in ieder geval op de eerste pagina staat, wordt gezien. Dat is waar keywords, of zoektermen, in beeld komen.

 

Om te bepalen op welke zoektermen of keywords ingespeeld kan worden, is een keywordanalyse van belang. Een keywordanalyse biedt inzicht in de effectiviteit van het inzetten op bepaalde zoektermen. Populaire zoektermen kunnen lastig zijn om tussen te komen, maar een beetje creativiteit brengt een hoop mogelijkheden met zich mee.

 

Hoe werkt een keywordanalyse?

De SEO experts van MediaMere kijken eerst welke zoekwoorden voor uw bedrijf relevant zijn. Daar brainstormen zij op verder, om uiteindelijk een lijst aan zoektermen op te stellen. Vervolgens gebruiken onze marketeers deze lijst om uit te vinden wat de kansen en mogelijkheden van deze zoektermen zijn van. Er wordt gekeken naar de populariteit van een keyword, hoe vaak er op gezocht wordt, hoe de concurrentie er voor staat en welke positie haalbaar is. Op deze manier ontstaat een rapportage van keywords die gebruikt kan worden om de content van uw website mee in te vullen.
De moeilijkheidsgraad van een keyword geeft aan hoeveel moeite het zal kosten om een hoge positie te behalen en te behouden. Dit is afhankelijk van de concurrentie en de populariteit van het zoekwoord. Verschillende tools bieden de mogelijkheid om een moeilijkheidsgraad te bepalen aan de hand van cijfers en data.

 

Nieuwe analyse laten maken

Een keywordanalyse is niet onbeperkt houdbaar. Websites en eisen veranderen, maar ook de concurrentie blijft niet stilzitten. De experts van MediaMere houden daarom de ontwikkelingen nauwkeurig in de gaten en laten weten wanneer het nuttig kan zijn om een nieuwe analyse uit te laten voeren. Hierdoor kan voorkomen worden dat uw website ineens een lagere positie krijgt.

 

Wat doen wij voor u?

Helder advies met kansen en bedreigingen
Zoekmachine optimalisatie
Overzicht van potentieel van zoekwoorden