Linkbuilding

Linkbuilding

Link building, ook wel link management genoemd, draait om het verkrijgen van populariteit voor uw website, waardoor de positie op Google verbetert. Links van andere websites naar uw eigen website worden backlinks genoemd. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan websites zoals startpagina.nl, waarop doorverwezen wordt naar verschillende referrals. Linkopbouw draait dus om het creëren van een netwerk van links naar uw eigen website, maar het gaat ook om internal linking: het linken van pagina’s binnen één website.

 

Linkbuilding en social media

Social media telt ook als linkbuilding. Het gaat hier dan vooral om zogeheten linkbait. Een foto, video of artikel kan op social media gedeeld worden en doorverwijzen naar een webpagina. Dit is een organische vorm van linkbuilding en kan veel traffic genereren.
Linkopbouw is een tijdrovend en nauwkeurig proces. Het gaat namelijk hand in hand met de opbouw van een website en het SEO management ervan. Bij linkopbouw gaat het niet alleen om de hoeveelheid links, maar er wordt ook getoetst op kwaliteit en logica. Correcte linkbuilding heeft een positief effect op zowel domein als pagina autoriteit, wat zorgt voor een hogere score in de zoekmachine van Google. Een goede manier van linkbuilding is gebruik maken van recensiewebsites als KiyOH en Trustpilot. Veel van dit soort beoordelingswebsites plaatsen dan andersom weer een link naar uw website. Dit proces valt onder linkruil.

 

Vermijdt risico’s

Het grootste risico van linkbuilding is dat er al vrij snel een penalty op ligt. Deze penalty kan ervoor zorgen dat uw website lager of zelfs helemaal niet meer in de zoekresultaten verschijnt. Daarom dient linkbuilding zorgvuldig en op een organische manier te gebeuren, zonder zogeheten blackhat methodes. Een professionele webdeveloper en marketeer weet hoe linkbuilding werkt en kan dit op dusdanige manier toepassen dat het alleen een positieve invloed heeft op de zoekresultaten. Het team van MediaMere staat voor u klaar!

 

Wat doen wij voor u?

 Verbeteren autoriteit van uw website
Hogere positie in organische zoekresultaten
Meer conversies en verkopen