Google Tag Manager implementatie

Google Tag Manager implementatie

Google Tag Manager staat voor vrijheid en ontwikkeling. Deze handige tool biedt de mogelijkheid om gemakkelijk en snel nieuwe scripts toe te voegen aan een website, zonder tussenkomst van een van onze webdevelopers. Hierdoor is het niet langer noodzakelijk om externe codes, remarketing pixels en tracking pixels door een IT expert te laten implementeren.

Google Tag Manager is een online tool waarmee HTML codes op een website in de broncode geplaatst kunnen worden, zonder dat er een programmeur bij komt kijken. Via het dashboard van Google Tag Manager is het mogelijk dat u zelf, zonder kennis van programmeren of coderen, codes toevoegt aan uw website.
Vaak worden de Google Tag Manager en Google Analytics in één zin genoemd. Dit komt doordat Google Analytics werkt via een stukje unieke code dat vervolgens in staat is om het gedrag van de bezoeker op een website vast te leggen. Dankzij de Tag Manager is het niet langer nodig om dit stukje code handmatig in te voeren.

 

Google Tag Manager biedt zoveel meer

Google Tag Manager is een zeer krachtige tool en biedt nog meer mogelijkheden dan het plaatsen van tags. Het geavanceerde werk vergt echter vaak nog wel de kennis van een programmeur of expert. Zo is deze tool in staat om conversies vanaf smartphones te meten, maar ook het vaststellen van de werking van formulieren is geen enkel probleem. Ten slotte is het mogelijk om elke klik van uw eigen website naar externe sites te tracken, om te zien hoeveel gegenereerde verkopen een click oplevert.

Tag Manager en Adwords

In combinatie met Google Adwords biedt de Tag Manager de mogelijkheid om dynamische remarketing campagnes op te zetten. Abandoned shopping cart mails zijn hier een voorbeeld van, maar ook het genereren van advertenties gebaseerd op het laatst gezochte product vallen hieronder.

Wat doen wij voor u?

Google Tag Manager implementatie
Eenvoudige implementatie van codes
Tracking en observatie van bezoekers
 Vaststellen van afhaakpunten op uw website