Google Analytics

Google Analytics

Inzicht in de prestaties van een website en online media kanalen is belangrijk, zeker in een tijd waarin ontwikkelingen razendsnel gaan en kansen zich elke minuut van de dag voordoen. Google Analytics is de meest populaire tool om inzicht te krijgen in webstatistieken welke handig pas kunnen komen bij het analyseren en optimaliseren van de prestaties van een website.

Hoe werkt Google Analytics?

Google Analytics is gratis en razend populair dankzij de eenvoudige implementatie en werking ervan. Analytics werkt middels een trackingcode welke onzichtbaar geplaatst wordt op een website. Dit stukje code registreert alle clicks en monitort het gedrag van bezoekers. Hierdoor kan het alle activiteiten volgen en inzichtelijk ordenen. Gegenereerde data wordt onderverdeeld in vier onderdelen; doelgroepen, acquisitie, gedrag, en conversies.
Daarnaast is het mogelijk om Google Adwords te koppelen aan Analytics. Op deze manier is het mogelijk om onderscheid te maken tussen organisch en dus kosteloos verkeer, en betaald verkeer. Het verschil in cijfers tussen deze twee verkeersstromen is belangrijk om in te schatten hoe effectief het betaalde verkeer functioneert ten opzichte van het kosteloze verkeer.

 

Wat heeft Google Analytics te bieden?

Simpelweg gezegd biedt Analytics inzicht in informatie over de gebruiker op een website. Voorbeeldvragen die kunnen worden beantwoord door middel van informatie verkregen via Analytics kunnen zijn:

Waar komen bezoekers vandaan? Tot welke doelgroep behoren zij?
Welke pagina’s zijn het meest populair, en waar haken bezoekers af?
Welke apparaten worden het meest gebruikt?
Hoe lang blijft een bezoeker gemiddeld op een pagina?

 

Analytics biedt tevens de mogelijkheid om inzicht te krijgen in data die verteld of een online advertentie of campagne zijn werk heeft gedaan. Daarnaast biedt het een frisse blik op uw website en zorgt het voor een update over ontwikkelingen.

 

Wat doen wij voor u?

Maandelijkse rapportage met advies
Inzicht in dataverkeer
Updates over de prestaties van een website