MailChimp

MailChimp

MailChimp is het populairste mailprogramma van dit moment. Het gratis webprogramma biedt de mogelijkheid om op eenvoudige wijze nieuwsbrieven en e-mails op te stellen en te versturen aan grotere groepen mensen.

 

Het programma heeft zijn succes veelal te danken aan het gebruikersgemak en de templates waaruit gekozen kan worden. Deze templates maken het opstellen van een mail in uw huisstijl eenvoudiger dan ooit. Denk hierbij aan het toevoegen van tekstblokken, afbeeldingen, video’s, buttons en zelfs producten. Daarnaast is een MailChimp account gemakkelijk te koppelen aan andere websites en apps, zoals Facebook, Google, Twitter, Shopify en WordPress.

 

Maillijsten en nieuwsbrieven

MailChimp maakt het gemakkelijk om lijsten aan te maken met e-mailadressen waaraan een mail verstuurd dient te worden. Hierdoor kan onderscheid gemaakt worden tussen doelgroepen en relaties. Tevens is het mogelijk om lijsten te importeren vanaf andere mediums, waaronder WordPress en Contactform 7, wat het gemakkelijk maakt voor bezoekers om zich aan te melden voor nieuwsbrieven.

 

Statistieken en gegevens

MailChimp biedt de mogelijkheid om allerlei handige statistieken in te zien na het versturen van e-mails. Zo is er onder meer te zien hoeveel mensen de mail openen en hoeveel mensen daadwerkelijk doorgeklikt hebben in de mail. Ook is er te zien of dit percentage lager of hoger ligt dan de vorige mail, waardoor je goed kunt inschatten of er meer of minder lezers zijn. Ten slotte biedt MailChimp de mogelijkheid om te zien wanneer een mail het meest succesvol is en dus om welke tijd een mail het beste verstuurd kan worden. Deze gegevens zijn vervolgens te koppelen aan Google Analytics.
De design experts bij MediaMere weten als geen ander hoe zij een e-mail campagne tot een succes kunnen maken. Van het schrijven van content en het ontwerpen van een design tot het versturen van de mail en het interpreteren van de resultaten: integreer MailChimp vandaag nog!

 

Wat doen wij voor u?

Inrichten en beheren van MailChimp account
Ontwikkelen van pakkende e-mail campagnes
Integratie op uw website