Database opbouwen

Database opbouwen

E-mailmarketing is een relatief oud marketingmiddel, maar vormt nog altijd een van de meest succesvolle manieren om potentiële klanten en geïnteresseerden te bereiken en om klantrelaties te behouden. Een mail wordt in veel gevallen beter gelezen dan een social media post. De basis van e-mailmarketing ligt bij het opbouwen van een database aan e-mailadressen.

 

Een database is een archief van e-mailadressen die gestructureerd en geordend opgeslagen worden en die snel opgevraagd en beheerd kunnen worden. Een database dient zorgvuldig onderhouden te worden.

 

Verkrijgen van e-mailadressen

Call-To-Actions zijn een fantastische manier om e-mailadressen te verkrijgen. Dit zijn buttons die de bezoeker aanzetten tot een handeling, namelijk het opgeven van hun e-mailadres. Call-To-Action buttons of pop-ups bieden de mogelijkheid om de bezoeker direct te vertellen wat zij in ruil voor hun e-mailadres krijgen en nodigt hen op onmisbare wijze uit om zich aan te melden.

 

Freebies

Vaak wil men een e-mailadres niet opgeven zonder daar iets voor terug te krijgen. Overweeg daarom iets gratis weg te geven: downloads in de vorm van een checklist, een whitepaper, een e-book, een template of sjabloon,  een video een of webinar in ruil voor een e-mailadres is vaak voor beide partijen een goede deal. Sommige bezoekers hebben veel baat bij een lead magnet: vaak zijn dit kortingen, demos, aanbiedingen, exclusieve toegang of een winkans. Een tip is om deze downloads en lead magnets te koppelen aan bepaalde blogberichten of artikelen. Zo zijn de bezoekers te filteren op interesse, waarna e-mails nog gerichter geschreven kunnen worden.
Tevens is het mogelijk om buiten een website om e-mailadressen te verkrijgen. Denk hierbij aan persoonlijk contact, webinars, een button in een e-mailhandtekening en gastenblogs. Door bezoekers en lezers zo veel mogelijk de kans te geven om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief worden zij sneller aangestuurd om hun e-mailadres achter te laten.

 

Wat doen wij voor u?

Beheren van database
Tips en trucs over het verkrijgen van e-mailadressen
Inrichten van MailChimp