E-mailmarketing automation

E-mailmarketing automation

Marketing automation staat voor het volgen en beoordelen van leads, potentiële klanten, en bestaande klanten aan de hand van hun online gedrag. Dit gebeurd door middel van geautomatiseerde triggers, welke aangeven wat de vervolg stap voor de ontvanger is.

Wat is e-mail marketing automation?

Marketing automation valt in de lijn van ontwikkelingen van e-mail. Toen jaren geleden e-mail voor het eerst gebruikt werkt als marketingkanaal, ontdekte men dat niet elk bericht helemaal aansloot op de behoefte van de lezer. Dit zorgde voor de opkomst van autoresponders; dit geautomatiseerde proces herkend de lijst waarvoor iemand zich heeft aangemeld en kan aangemelde bezoekers filteren op basis van deze lijsten. Marketing automation borduurt verder op dit concept.
Marketing automation maakt gebruik van zogeheten triggers. Dit zijn acties die een bezoeker uitvoert, zoals het openen van een e-mail, het bezoeken van een link, het downloaden van een bestand, en het participeren bij social media posts, zoals liken, sharen, en reageren.

 

Voordelen e-mail marketing automation

De grootste voordelen van marketing automation zijn het vergroten van de marketing ROI (return on investment), het meten van de performance, en het realiseren en behouden van leads. De tool zorgt ervoor dat er op den duur niet alleen meer leads, maar ook betere leads gegenereerd worden. Tevens wordt content gepersonaliseerd, wat kan zorgen voor meer conversies. Door e-mail marketing automation te koppelen met de verkoop en conversie van WordPress of een ander CMS-systeem, is precies te achterhalen waar de leads vandaan komen en wat deze opleveren.
Het doel van e-mail marketing automation is simpelweg het in kaart brengen en optimaliseren van leads. Het draait hierbij vooral om het communiceren van de juiste content naar de juiste doelgroep, en dat op het juiste moment. Hiervoor is het belangrijk dat er een helder beeld is van de doelgroep en diens wensen en behoeften.

 

Wat doen wij voor u?

E-mail marketing automation opzetten
Monitoren en optimaliseren effectiviteit van e-mails
Genereren en behouden van leads en prospects