Adverteren Google Adwords

Adverteren Google Adwords

Google AdWords biedt de mogelijkheid om zeer gericht te adverteren op ’s werelds grootste zoekmachine; Google. Google is voor bijna 90% van de online gebruikers het startpunt wanneer zij op zoek zijn naar een bepaalde dienst, product of specifieke informatie. Door te adverteren op Google komt uw link bovenaan de zoekresultaten te staan, waardoor zoekers eerder geneigd zijn om uw link aan te klikken. Adverteren middels Google AdWords kan hierdoor conversieverhogend werken en vergroot vrijwel gegarandeerd het aantal leads op uw website.

 

Remarketing

Google AdWords leent zicht perfect voor remarketing. Hierdoor kunt u personen benaderen die al eerder op uw website zijn geweest of al eerder een aankoop hebben gedaan. Zij krijgen dan een relevante advertentie te zien: niet alleen op Google, maar ook op andere websites. Hierdoor is het gemakkelijker om te concurreren met andere bedrijven en is de kans groot dat de bezoeker een aankoop overweegt.

 

De voordelen van Google AdWords

Google AdWords is niet alleen door de populariteit van Google een goed platform om te adverteren. De tool biedt verschillende handige voordelen die advertenties specifieker kunnen maken voor de zoeker. Denk hierbij aan wereldwijd, landelijk, regionaal, of zelfs zeer lokaal bereik. Afhankelijk van uw producten of diensten kan deze afweging worden genomen.
Het is daarnaast mogelijk om de advertentie te targetten op de (taal)instellingen van de gebruiker, maar ook om de advertentie alleen op bepaalde dagen of tijden te laten zien. Zo bereikt u de juiste mensen op het juiste moment. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om extensies toe te voegen aan uw advertentie. Hierdoor kan er meer informatie worden getoond over een bedrijf of dienst, met bijvoorbeeld een locatie, een routebeschrijving en zelfs buttons.

Ten slotte is het mogelijk om uw eigen budget te bepalen. Dit budget is tussentijds aan te passen, zelfs wanneer de campagne al loopt. Des te groter het budget, des te vaker uw advertentie getoond wordt.

 

Rapportage en inzichten

Google AdWords biedt een aantal handige inzichten en overzichten in de vorm van een prestatierapport. Hierin staat precies beschreven waarop uw advertentie gevonden wordt en door welke doelgroep dit gebeurt. Hierdoor kunt u een inschatting maken van wat wel en niet werkt en kan de campagne bijgestuurd worden. Door AdWords met Google Analytics te koppelen zijn nog meer resultaten in te zien.