Adverteren Google Shopping

Adverteren Google Shopping

Google Shopping is een relatief nieuw advertentiekanaal, ontwikkeld door de alsmaar groeiende vraag naar online producten. Wanneer er op een product gezocht wordt, toont Google een artikel inclusief productfoto en productinformatie boven de reguliere zoekresultaten. Middels Google Shopping is het eenvoudig mogelijk om producten van uw webshop onder de aandacht te brengen, relevante leads binnen te halen, en conversie op uw website te verhogen. Daarnaast liggen de prijzen lager en het conversieratio hoger in vergelijking met reguliere Google AdWords advertenties.

Google Shopping

Om online winkelen te vereenvoudigen, heeft Google zijn tool Google Shopping gelanceerd. Google Shopping maakt het eenvoudig voor zoekers om producten snel te vergelijken; de gebruiker kan, zonder de website van Google te verlaten, productprijzen met elkaar vergelijken. Om online shoppen nog eenvoudiger te maken voor gebruikers is Google tevens bezig met het ontwikkelen van nieuwe features en tools, zoals Trusted Stores. Begin daarom vandaag nog met Google Shopping!
Google Shopping biedt verschillende mogelijkheden om een campagne in te vullen naar uw wens. Denk hierbij aan voorkeursproducten, welke extra aandacht krijgen. Heeft u bepaalde producten waarvan u weet dat deze populair zijn? Heeft u seizoensproducten? Heeft u een bepaalde aanbieding lopen? Google Shopping campagnes werken door middel van een bepaald budget, op dezelfde wijze waarop Google AdWords dit doet. Vergroot (tijdelijk) het budget voor een bepaald product, en dit product wordt sneller en vaker getoond. Na afloop van de actie of wanneer het seizoen is afgelopen, kunt u het budget weer verlagen. Op deze manier biedt Google Shopping een hoge ROI.

 

Samen bereiken we meer

Door Shopping, AdWords, en Analytics met elkaar te koppelen is een marketingcampagne zo goed als compleet; Google Shopping biedt het product, Google AdWords adverteert uw website, en Google Analytics maakt alle metingen inzichtelijk. Op deze manier kan een campagne (tussentijds) volledig geoptimaliseerd worden om het maximale eruit te halen.