Adverteren in Google

Adverteren in Google

Adverteren in Google? Dat kan zeker! Met Search Engine Advertising (SEA) maakt u tegen betaling reclame voor uw producten en diensten in de zoekmachines. Hiermee wordt uw hoog gepositioneerd met een relevante zoekterm in de zoekmachine. Voorbeelden van Search Engine Advertising zijn Bingads en Google Adwords. 

Google Adwords is het meeste gebruikte en populairste systeem van zoekmachinemarketing. Google is de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Maar liefst 89% van alle Nederlandse desktop gebruikers maakt gebruik van Google en 97% van de Nederlandse mobiele gebruikers maakt gebruik van Google.

 

Hoe werkt SEA?

In Google Adwords heeft u de mogelijkheid om advertentie ruimte in te kopen op specifieke zoekopdrachten. Een Google Adwords campagne is ideaal, omdat een SEA-campagne snel en makkelijk bij te sturen is.
De prijs hiervan kunt u zelf bepalen. Dit kan variëren van een paar centen tot een paar euro voor een klik. Populaire zoektermen met veel concurrenten zijn vrij prijzig per klik. Een voorbeeld van zo’n prijzige klik is de verzekeringsbranche. In nichemarkten ligt de prijs van CPC (cost-per-click) een stuk lager.

 

Om uw organische vindbaarheid (SEO) en de bezoekersaantal van uw website een sterke boost te geven, is SEA zeer effectief. Door SEA genereert uw meer potentiele klanten naar uw website. Via Google Adwords kunt u hiervoor de gewenste zoekterm(en), budget en looptijd van de campagne bepalen. Hierbij is er ook de mogelijkheid om zelf uw advertentie te maken en te wijzigen. Voor het opzetten van een effectieve SEA campagne, zijn er een paar punten belangrijke om rekening mee te houden:

Wat wilt u bereiken met de SEA-campagne? Is dit bijvoorbeeld naamsbekendheid of meer verkoop genereren?
Hoeveel budget is er beschikbaar voor de SEA-campagne?
Waar wilt u uw SEA-campagne inzetten? Wilt u lokaal, regionaal, nationaal of internationaal adverteren?

De voordelen van het inzetten van SEA:
SEA is een zeer effectief middel om in te zetten als u snel resultaat wilt krijgen.
SEA is zeer nuttig als u in een specifieke periode meer bezoekers naar uw website wilt genereren.
Mensen die uw website bezoeken via de SEA-campagne hebben een behoefte aan product of dienst dat uw aanbiedt. Meer bezoekers zijn meer leads (potentiële klanten) en dus ook meer conversiemomenten. Het krijgen van leads is een essentieel onderdeel om meer online-verkopen te genereren.
Met het ‘prestatierapport’ op Google Adwords kunt u de prestaties van de campagne eenvoudig inzien.

 

Vindt u SEA lastig? Wilt u graag uw SEA campagne uitbesteden aan een partij die beschikt over ervaring, kwaliteit en maatwerk? Dan bent u bij MediaMere aan het juiste adres! Het team van MediaMere heeft jarenlange ervaring met maken en onderhouden van SEA campagnes, afgestemd op uw doelgroep. Wij van MediaMere houden nauwkeurig de kwaliteit van campagne in de gaten. Hierdoor kunnen wij het succes van uw campagne meten en eventueel bijsturen. Indien u meer informatie wilt over de mogelijkheden van een SEA campagne, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.