Narrowcasting

Narrowcasting

Narrowcasting is voor de meeste mensen wel een bekend fenomeen, echter zullen er maar weinig mensen  zijn die bij het horen van deze naam ook daadwerkelijk zeggen “Ja! Ik weet precies wat je bedoelt!”. Narrowcasting wordt namelijk vaak aangeduid als “die informatieve tv in de wachtkamer” en “dat scherm bij de tandarts”.
Narrowcasting is een manier van informatievoorziening op een bepaalde (bedrijfs-)locatie welke zich richt op een specifieke doelgroep welke al aanwezig is op deze locatie en waarvan verwacht wordt dat deze regelmatig terugkomt. Het is een combinatie tussen de voordelen van internet (zoals flexibiliteit, snelheid, en actualiteit) en moderne technieken en elektronica, zoals 4K resolutie schermen, draadloze netwerken, en razendsnelle computers.

 

Dankzij een speciaal ontwikkeld narrowcastingsysteem te installeren wordt men voorzien van een constant vernieuwende stroom aan informatie. Deze informatie kan bestaan uit nieuwsberichten, weersvooruitzichten, en file-informatie, maar ook uit informatie over een bedrijf of organisatie, diens producten en diensten, of externe partijen. Zo kan een narrowcastingsysteem ook voor commerciële doeleinden gebruikt worden, door bijvoorbeeld een aantal seconden aan uitzendtijd te verkopen of te verhuren aan andere bedrijven in de buurt. Door de content op het scherm herkenbaar maar afwisselend te houden blijven bezoekers aandacht geven aan deze vorm van ‘wachttijdverzachter’. Klanten hebben iets om naar te kijken en dankzij de juiste combinatie van beeld en geluid blijft hun aandacht erbij en zullen zij minder snel last hebben van onvermijdelijke wachttijden. Tevens is een narrowcastingsysteem ook voor bedrijven of organisaties in te zetten als middel om personeel intern op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen het bedrijf. Zo voelen medewerkers zich beter betrokken bij de gebeurtenissen binnen het bedrijf.

 

Narrowcasting van MediaMere is geheel af te stemmen op uw organisatie, merk, of branche. Zo heeft u volledige controle over wat er getoond wordt. Narrowcasting biedt oplossingen in onder andere horeca, onderwijs, en gezondheidsinstellingen.

Klik hier om een offerte aan te vragen of voor een afspraak.

Meer informatie over narrowcasting

Informatie – Ontstaan – Onderzoek – Adverteren