Het belang van hashtags op TikTok

Eerder maakten we al een nieuwsbericht over de kracht van TikTok. Het is sinds 2021 mogelijk om advertenties te plaatsen op het platform. Maar hoe kun je je bereik organisch laten groeien? Maak gebruik van hashtags!

Het belang van hashtags

Door hashtags te gebruiken, kun je je bereik vergroten en daarmee jouw account laten groeien, vooral als je veel gebruikte en gezochte hashtags gebruikt.

Hashtags helpen bovendien bij het delen en vinden van content. Op TikTok kun je een hashtag onder andere gebruiken om deel te nemen aan een challenge.

De beschrijving op TikTok is minder belangrijk dan bijvoorbeeld de beschrijving op Instagram. Op TikTok kun je bovendien nog minder tekens gebruik dan op Instagram. Alles wat je wilt zeggen, moet gezegd worden in de video, want gebruikers van TikTok willen niet teveel lezen. Gebruik de beschrijving op TikTok voor een leuke emoji, een korte, bondige omschrijving en goede, populaire hashtags.

Hashtags op TikTok voor campagne- of marketingdoeleinden

In 2021 werden advertenties op TikTok geïntroduceerd. Voor adverteerders heeft dit kansen gecreëerd. TikTok heeft meer dan een miljard gebruikers wereldwijd, en daarmee bevindt jouw doelgroep zich vast ook op het platform.

Vergeet de hashtags niet mee te nemen in jouw campagneplan. Het is belangrijk om een goede lijst met veel gezochte hashtags op te stellen voor jouw posts. Hierbij is het goed om te kijken naar welke hashtags voor meer zichtbaarheid zorgen en hoeveel je er gaat gebruiken.

Het opbouwen van een herkenbaar merk is belangrijk. Gebruik in het begin altijd de al populaire hashtags. TikTokkers nemen namelijk niet zomaar een door jou bedachte hashtag over. Populaire hashtags zorgen ervoor dat je sneller op de ‘voor jou’-pagina terecht komt.

Hashtags die zeker niet mogen ontbreken in jouw beschrijving

Dit zijn populaire hashtags op TikTok die je altijd bij jouw post moet plaatsen:

#fy, #fyp, #foryou

Op TikTok heb je twee soorten pagina’s: de mensen die je volgt en een ‘voor jou’-pagina met willekeurig gekozen TikToks op basis van jouw algoritme. De bovenstaande hashtags worden gebruikt om sneller op de ‘voor jou’-pagina terecht te komen.

#challenge of de specifieke naam van een challenge

Houd populaire challenges in de gaten en neem hier actief aan deel.

#viral

Door deze hashtags te gebruiken, zou jouw post eerder viral gaan.

Naast de bovenstaande populaire hashtags zijn er natuurlijk ook hashtags die specifiek bij jouw merk passen en die daarmee relevant zijn om te plaatsen. Als je een bepaalde groep wilt aanspreken, maak dan gebruik van relevante hashtags, bijvoorbeeld #vegan.

Hashtags passend bij jouw merk

Het is belangrijk dat de door jou gekozen hashtags herkenbaar zijn en passen bij jouw merk, maar vooral ook lekker makkelijk te gebruiken zijn. Kies een hashtag die nog niet (veel) gebruikt wordt om ervoor te zorgen dat mensen voornamelijk jouw content zien als ze op deze hashtag zoeken.