Blog over de Launch PwC Entertainment & Media Outlook 2016-2020

Op 4 oktober 2016 presenteerde PwC de resultaten van de Nederlandse Entertainment & Media Outlook 2016-2020. Ik mocht daarbij aanwezig zijn op uitnodiging van Club Caas. Tijdens verschillende presentaties werd ik meegenomen in de wereld van de alsmaar verdere digitalisering op het gebied van entertainment en media. Dit werd ondersteund met data uit de sector en PwC had hiervoor prognoses berekend voor de komende jaren. Welke innovaties wij in de gaten moeten houden en welke waarschijnlijk gaan omvallen.

Dat maakt het ontzettend interessant om van deze presentaties te leren. De informatie eruit weten te filteren en dit uiteindelijk toe te passen in de bedrijfsvoering en dienstverlening richting klanten. Daardoor kan mijn onderneming innovatief blijven en als klanten vragen stellen over nieuwe technieken, dan kan de klanten correct informeren. Ik vond het uiterst waardevol om hierbij aanwezig te mogen zijn. De veranderingen in de sector gaan ontzettend snel en zijn goed waarneembaar en veranderen continue, daardoor is het goed om erbovenop te zitten en de trends te volgen. PwC heeft dit uiterst goed in kaart gebracht. Dit komt doordat PwC nauw samen werkt met het bedrijfsleven om de cijfers goed in kaart te brengen. Diverse bronnen worden door PwC geanalyseerd en samengebracht in de PwC Outlook.

Ik denk dat het voor veel ondernemers waardevol is en bij de volgende presentatie kan ik iedereen aanbevelen om hierbij aanwezig te zijn. Het helpt je verder denken en het maakt je onderneming sterker. Ook na afloop was het mogelijk om met verschillende partners van PwC van kennis en ervaring uit te wisselen. Hierdoor kon je cases uit de praktijk voorleggen en de PwC partners konden hierop een goed advies geven.

Deze blog is geschreven door Martijn de Vries van MediaMere.