Merkadvies

Brand consulting

Voor de consument zegt een positief imago iets over kwaliteit en betrouwbaarheid.

Martijn de Vries (2017) - Media, Informatie en Communicatie Entrepreneur

Past het imago van uw bedrijf niet bij hetgeen wat u wil uitstralen? Een reorganisatie, overname, fusie, of wilt u gewoonweg een nieuwe strategie? Hierbij is het van belang dat uw bedrijf het gewenste imago uitstraalt welke wordt herkend bij de klant. MediaMere geeft advies op het gebied van merk- of imagovraagstukken. Dankzij onze ruime kennis en ervaring op het gebied van marketingcommunicatie kunnen wij u voorzien van professioneel en correct advies voor uw merk of imago.

Voordat er een nieuw brand imago gehanteerd kan worden is het echter van belang dat de huisstijl een gevoel uitstraalt dat past bij het imago. Daarom gaat een nieuw imago vaak gepaard met een nieuw design en een nieuwe marktstrategie. Echter staan deze ook los van elkaar; het komt ook voor dat het design niet veranderd hoeft te worden om mee te kunnen gaan in de nieuwe marktstrategie. Om een nieuw imago succesvol te laten verlopen wordt er dus voorafgaande van de vernieuwing een positioneringsonderzoek en concurrentieanalyse gedaan. Hierdoor kunnen het huidige imago en het gewenste imago vergeleken worden om te zien welk imago, en of het nieuwe imago, meer kans op succes heeft.

Een nieuw brand imago kan handig zijn voor nieuwe starters die op zoek zijn naar hun 'plekje', om te kijken wat hen van de concurrentie onderscheidt. Nieuwe markten kunnen worden benaderd door een andere strategie en imago te hanteren dan de concurrentie; hierdoor springt een merk er direct uit. Daarnaast is het voor veel bedrijven ook van belang een sterke positie te behouden ten opzichte van de concurrentie. Ook voor deze wens is brand consultancy uitermate geschikt.

Een correcte uitwerking van het merk en het bijpassende imago resulteert in een sterk herkenbaar merk waarbij de missie en kernwaarden in een doorlopende lij bij passen en subtiel in verwerkt zijn. Het doel is om medewerkers, klanten, en prospecten te overtuigen van desbetreffende missies en kernwaarden, waardoor zij zich beter met het bedrijf kunnen identificeren.

Gerelateerde projectcases

Oosterbaan Orthopedie

Unger van Els Advocaten

German Silva

Bijzonder Jij

Baar Financieel Advies

Verkoop Vuurwerk

Kom in de Kas

Places to work

Le Champion

ALFEN - TBI

Gemeente Almere

Almere City Marketing

TEVA Nederland

Havana Club

Visma Software

Saxion Hogescholen

PrivaZorg Amsterdam

Erasmus Recruitment Days

Nederlandse Loterij

Lavida Travel

Startup Almere

Warner Bros

Flevoziekenhuis

Eisma Mediagroep

CROW Kennisplatform

Petersburg Consultancy

Amsterdam Outsider Art

Therra
Opleidingen

Maak kennis met Lianne.

Ik ben Lianne en zou u graag verder willen helpen. Wilt u in contact komen?
 

Daag Lianne en het team uit.
CAPTCHA image for SPAM prevention Lukt het niet met lezen? Klik hier voor een nieuwe bevestigingscode.

Persoonlijk advies nodig?

Neem contact met ons op
Training aanvragen
Wij komen graag langs
 Wij bellen u als u dat wilt
 Vraag een offerte aan
  Meer informatie