Systeembeheer

Het kan iedereen op ieder moment overkomen; een foutmelding die ervoor zorgt dat een medewerker niet meer kan werken, of een crash waardoor de gehele online werkomgeving van een bedrijf plat ligt. De MediaMere helpdesk staat in dit geval voor u klaar om u zo snel mogelijk uit de brand te helpen!

 

Wat doet een systeembeheerder?

Systeembeheerders zijn ICT specialisten welke verantwoordelijk zijn voor het beheer en de onderhoud van een ICT omgeving van een bedrijf, organisatie, of merk. Deze ICT’er zorgt ervoor dat (computer)systemen en netwerken correct functioneren en is daarnaast verantwoordelijk voor het verzorgen van beveiliging van gegevens, het up-to-date houden van software, en het bieden van ondersteuning aan medewerkers. Wanneer er netwerkproblemen, storingen, en andere technische complicaties of vraagstukken ontstaan is de systeembeheerder het eerste aanspreekpunt. Tevens bestaan de werkzaamheden van systeembeheerders uit het preventief optreden om problemen te voorkomen, het adviseren over verbeteringen omtrent de ICT omgeving van een bedrijf, en het documenteren van het functioneren van het systeem in zijn geheel. Onze professionals kunnen u ook adviseren op het gebied van werkplekken en de infrastructuur van uw netwerk.

 

Persoonlijk systeembeheer

MediaMere biedt een vaste helpdeskmedewerker aan iedere klant. Zo kan deze medewerker de ICT omgeving van uw bedrijf na een tijdje wel dromen. Alle voorzieningen op het gebied van ICT zijn in de handen van deze medewerker, wat zorgt voor vlottere communicatie en sneller schakelen. We proberen ten alle tijden van afstand het probleem te verhelpen; dit is sneller, efficiënter, en voor beide partijen gemakkelijker. We onderhouden meestal zelf het contact met derden die betrokken kunnen zijn bij problemen en calamiteiten om zo veel mogelijk werk uit handen te nemen en u de ingewikkelde, technische verhalen te besparen. Ook bij vragen over het gebruik van programma’s of gewenste aanpassingen aan de werkomgeving bent u van harte welkom om contact op te nemen met onze helpdesk.

 

Systeembeheer als totaalpakket

Systeembeheer van MediaMere is echter meer dan alleen het ondersteunen bij en verhelpen van complicaties. Zo onderhouden we servers, maken we back-ups, en zorgen we ervoor dat bedrijven zo min mogelijk hinder ondervinden van het updaten van hun software. We nemen het volledige netwerk uit handen en zorgen ervoor dat iedere computer of laptop verbinding heeft met zowel internet als printers welke aanwezig zijn. Ook bekabeling en de wegwerking hiervan kunnen we regelen. Zo bent u verzekerd van complete ontzorging en heeft u geen omkijken meer naar het ICT en systeembeheer van uw bedrijf!