Le Champion

Wat hebben

wij mogen doen?

✓  Social Media Marketing
✓  Branding consultancy

Wat maakt deze case bijzonde?

✓  Edwin de Vries heeft in 2013 stage gelopen bij Le Champion
✓  Edwin de Vries is zelf atleet en loopt vaak mee in de Dam tot Damloop en Amsterdam Marathon

 

Over Le Champion

Le Champion is één van de grootste sportverenigingen van Nederland met ruim 15.000 leden en jaarlijks 200.000 deelnemers. Hiervan doet 70 procent voornamelijk aan hardlopen, wordt er door 15 procent met name gefietst en wandelt 15 procent vooral. De vereniging is opgericht in 1969. Omdat het aantal mensen dat meedeed aan de evenementen elk jaar groeide en er ook steeds meer evenementen bij kwamen, werd in 1986 de stichting Le Champion opgericht. Inmiddels werken er 28 professionals in samenwerking met 4.000 vrijwilligers.

 

De uitdaging

De uitdaging was om meer deelnemers te krijgen voor de hardloopevenementen: Dam tot Damloop en TCS Amsterdam Marathon. Daarnaast ook om meer betrokkenheid van de deelnemers te krijgen.

 

Onze oplossing

Door middel van sociale media hebben wij een ludieke actie bedacht waarbij de deelnemers via een applicatie hun vrienden konden uitnodigen om ook mee te doen met de evenementen. Uiteindelijk moesten hun vrienden dat ook weer doen, waardoor er een sneeuwbaleffect ontstond. Mede dankzij onze actie zijn de aantal deelnemers met 40% gestegen.

Ook hebben wij tijdens en in voorbereiding op het evenement het sociale media management gedaan. Met als resultaat een flinke stijging in het aantal likes van de pagina en meer betrokkenheid op de berichten. Van tevoren hebben wij een grootschalig onderzoek gedaan en de best practices overgenomen, waardoor de kans van slagen ontzettend groot was.

Wilt u ook onze dienstverlening ervaren? Een onderzoek doen om uw positionering vast te stellen? Neem dan contact op met MediaMere.

Quote open

Edwin schrijft sinds kort artikelen (interviews en reportages) voor Moving People, het maandblad van vereniging Le Champion (oplage: bijna 11.000 exemplaren). Le Champion is de organisatie die op hardloopgebied grote en aansprekende evenementen organiseert als de Dam tot Damloop, de TCS Amsterdam Marathon en de PWN Egmond Halve Marathon. Edwin schrijft enthousiaste en voor de lezer heel herkenbare, professionele en gemakkelijk te lezen bijdragen. Door zijn affiniteit met de loopsport – hij behoort op loopgebied tot de top van Nederland – weet hij zich goed in te leven in de beleving van de sporters. Dat blijkt duidelijk uit zijn bijdragen.

 

Tom Zuijdervliet – Le Champion

Quote sluiten
Quote open

MediaMere is erg gedreven en kan efficiënt en effectief te werk gaan. Je kunt merken dat MediaMere een hoge interesse heeft. MediaMere is individueel erg sterk, maar ook kan MediaMere goed samenwerken met anderen. Edwin heeft er bij voor gezorgd dat de inschrijvingen zijn verdubbeld.

 

Cees Pronk – Dam tot Damloop

Quote sluiten