Rachelle van der heijdt

Rachelle (17 jaar, student mediavormgeving ROC Flevoland)

“MediaMere laat mij steeds meer inzien wat dit vak inhoud”

 

Een paar weken geleden ben ik begonnen met stage lopen bij MediaMere. Ik had nog nooit eerder stage gelopen dus ik had eigenlijk geen idee wat mij te wachten stond. Ik dacht altijd standaard dat het ‘echte bedrijfsleven’ erg formeel was, dat iedereen in pak liep en elkaar aansprak met u. Ik dacht dat niemand mij als 17-jarige serieus zou nemen en dat ik er maar een beetje bij zou zitten tussen al die zakenmensen die minstens 20 jaar ouder zouden zijn dan ik.

Hier was dat totaal niet zo. De eerste week was behoorlijk wennen en ook erg spannend maar ik werd gelijk hartelijk ontvangen. Er wordt samen geluncht en een muziekje op de achtergrond maakt de sfeer erg gezellig. Wel merkte ik gelijk dat er hard gewerkt wordt maar dat is juist wat mij aansprak aangezien ik wilde kijken of dit de richting is die ik op wil en dus graag meer wilde leren.

Dit was geen stage waar je de hele dag koffie haalt en een beetje je uren zit te tellen, hier mag je veel doen en je leert erg snel. Ik heb tot nu toe in deze 4 weken erg leuke en verschillende opdrachten mogen doen, van social media berichten schrijven tot mee gaan naar klant gesprekken. Het valt me erg op dat er veel waarde wordt gehecht aan vriendelijkheid, zowel naar klanten als naar elkaar toe wat ik erg waardeer. Ook is het gebouw waar dit bedrijf is gevestigd erg gezellig en sfeervol en wordt er elke vrijdag een broodje kroket geserveerd waar je natuurlijk ook geen nee tegen zegt.

MediaMere laat mij steeds meer inzien wat dit vak inhoud en alles wat erbij komt kijken. Ze betrekken mij bij de projecten en geven mij de vrijheid om eigen ideeën in te brengen met verschillende projecten. Hierdoor merk ik dat ik ook vooruit  ga en kritischer kijk naar mijn eigen werk. Ik loop hier nu nog maar een maand stage dus ik weet zeker dat ik nog veel meer ga leren.

Ik denk dat je zelden een stagebedrijf vindt zo leuk en leerzaam als MediaMere en ik heb het zeker getroffen met deze stageplek.