Lianne van den brakel

Lianne (20 jaar, student mediavormgeving ROC Flevoland)

“Bij MediaMere merk je dat je met sprongen vooruit gaat”

 

Ik weet wat je nu denkt. Een of ander commercieel praatje over hoe geweldig mijn stageperiode wel niet is geweest. En dat is dan ook exact wat je gaat krijgen, alleen is het niet puur commercieel, maar ook nog eens waar.
Nadat ik vroegtijdig gestopt was met mijn vorige stage kreeg ik door mijn docenten als eerste MediaMere getipt als stagebedrijf. Ik ben later nog eens terug gegaan om mijn docenten hiervoor te bedanken, want wat was binnenlopen bij MediaMere een ongelofelijke verademing! Er werd enorm snel gehandeld nadat ik onaangekondigd langs kwam. Zelfs toen ik pas om 11 uur ’s avonds mijn cv mailde kreeg ik direct antwoord. De volgende dag had ik een sollicitatiegesprek en twee dagen later zat ik op kantoor. Werken op kantoor was iets waar ik stiekem altijd tegen op zag, totdat ik me realiseerde dat op kantoor zitten met Martijn en Edwin eigenlijk gewoon één groot feest is. De open sfeer, de vrijheid, en de relaxte houding van iedereen binnen zowel MediaMere als in Places to Work zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. Je voelt je direct “one of the guys” en je wordt al snel gezien als volwaardig lid van “Team MediaMere”. Bij MediaMere is er altijd wel iets gaande, en geen dag is hetzelfde. Van het laten drukken van je zelfgemaakte flyers tot het bouwen van websites en het installeren van laptops bij klanten; overal word je bij begeleidt en er is niets dat je niet mag proberen. Je mag overal bij aanschuiven, denk aan het bijwonen van vergaderingen, het meedenken over projecten, netwerkborrels.. In eerste instantie klinken netwerkborrels niet heel spannend, maar je kan er ontzettend veel van leren. Zeker als je ziet hoe Martijn jan en alleman met gemak aanspreekt en enthousiast maakt over zijn bedrijf; je wordt erin meegenomen en begint spontaan zelf ook fanatiek te vertellen over je ervaringen binnen het bedrijf. Een beetje zoals ik nu doe.

 

Martijn en Edwin helpen je daarnaast met het kijken naar de toekomst. Wat wil je? Wat vind je leuk? Waar wil je naartoe? Ik weet zelf nog niet zo goed wat ik na mijn studie wil gaan doen – ik vind alles eigenlijk iets té leuk – maar je wordt gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen en om iets met je talenten te doen. Je sterke kanten worden benadrukt en je zwakkere kanten worden bijgespijkerd. Bij MediaMere merk je dat je met sprongen vooruit gaat.

 

En als je je nu afvraagt wat écht het hoogtepunt van stagelopen bij MediaMere is komt hier het verlossende antwoord: De lunch op vrijdag. Je zal het zelf mee moeten maken, maar het is eigenlijk net als de rest van je stageperiode: puur genieten.