WhatsApp lanceert een handige desktop-app voor OS X en Windows

Bijna een jaar na de release van de WhatsApp-client voor webbrowsers heeft WhatsApp vandaag zijn langverwachte desktop-app gelanceerd.

De app is gratis te downloaden en werkt met Windows 8 en 10, en Mac OS X 10.9 of later. Net als bij de webversie dient er een QR-code gescand te worden om de app aan een telefoon te koppelen. Het voordeel is dat dit bij de desktop-app maar eenmalig hoeft te gebeuren.  De telefoon dient echter wel aan te staan en een internet connectie te hebben om berichten te kunnen zien en te kunnen versturen. Alle conversaties en berichten worden gesynct tussen apparaten, zodat er snel tussen platformen geschakeld kan worden.

Qua uiterlijk heeft de app veel weg van de webversie. Nieuw zijn de mogelijkheden om de zijbalk uit te schakelen, notificaties van berichten te ontvangen en de optie om ingerichte sneltoetsen te gebruiken.

De desktop-app past in de lijn van vernieuwing die WhatsApp snel doortrekt. Onlangs voerde WhatsApp end-to-end-encryptie in voor alle communicatie via de app. Dit zorgt ervoor dat berichten alleen door de verzender en de ontvanger gelezen kunnen worden. Daarnaast kan geschreven tekst nu bewerkt worden door het vergedrukt of cursief te maken.

Download de desktop-app