Wat zijn en hoe werken long tail zoekwoorden in zoekmachine marketing

Komen er weinig bezoekers op uw site? Dit kan komen omdat de zoekwoorden waarop u wilt scoren, gedomineerd worden door websites met een enorm bereik binnen uw branche. Er is echter een manier om dit probleem te verhelpen, het gebruik van long tail zoekwoorden. In dit nieuwsbericht zal ik u uitleggen wat long tail zoekwoorden zijn en hoe u ze kunt toepassen, zodat u meer zoekverkeer kunt genereren!

Wat zijn long tail zoekwoorden?
Laten wij beginnen met de uitleg, wat zijn long tail zoekwoorden precies?

Long tail zoekwoorden zijn zoekvragen met (meestal) een lager zoekvolume, maar met een specifieke zoekvraag in verwerkt. Omdat de zoekvolumes lager zijn, is het makkelijker om te scoren op zoekvragen. Er is nog een mooi voordeel aan long tail zoekwoorden, dat is namelijk: als mensen uit hun oriënterende fase zijn voor de aankoop van een product. Deze mensen weten al wat zij willen willen kopen en gaan daarom specifieker zoeken. Als u dan goed gebruik maakt van long tail zoekwoorden, is de kans groter dat mensen op uw webshop komen om vervolgens een aankoop te doen.

Een long tail zoekwoord hoeft niet altijd een lager zoekvolume te hebben. Uit onderzoek bleek namelijk dat: 10% van de trefwoorden die meer dan een miljoen keer per maand op Google worden opgezocht long tail zoekvragen (3 woorden of meer) zijn.

Er zit een duidelijk verschil tussen long tail zoekwoorden met een laag en een hoog zoekvolume. Hoe groter het zoekvolume, is hoe breder deze zoekvraag is, hierop scoren is moeilijker. Met een laag volume is het veel makkelijker omdat er minder gebruik van wordt gemaakt, vaak zijn deze ook meer specifiek.

Google suggesties
Een goede manier om aan long tail zoekwoorden te komen, is door gebruik te maken van het algoritme van Google. Als u een zoekwoord invoert ziet de zoekmachine wat de mogelijke vraag kan zijn, dit is mede gebaseerd uit zoekvragen van miljoenen andere gebruikers. Google vult niet alleen uw zoekvraag aan maar zoekt ook relevante zoektermen. Noteer deze suggesties en check welke long tail zoekvragen het beste bij uw website passen. 

Zoekfuncties van andere sites
Google maakt niet als enige gebruik van een algoritme. Ook sites zoals: YouTube, Marktplaats, enz. Maken hier gebruik van, dit kunt u ook gebruiken voor het vinden van long tail zoekwoorden.

Dit artikel is geschreven door Benjamin Kops, Marketing Prins bij MediaMere.