Wat betekent Voice-search voor de SEO-strategieën van bedrijven?

voice-search-en-seo-strategieën

De opkomst van Voice-search technologie heeft een enorme impact gehad op de manier waarop mensen informatie zoeken op het internet. In plaats van te typen in een zoekopdracht, kunnen gebruikers nu hun stem gebruiken om een ​​zoekopdracht uit te voeren. Deze nieuwe manier van zoeken heeft ook gevolgen gehad voor de SEO-strategieën van bedrijven.

Wat is Voice-search?
Voice-search is een zoekopdracht die wordt uitgevoerd door middel van spraak. In plaats van het typen van een zoekopdracht in een zoekmachine, kan de gebruiker simpelweg een vraag stellen aan hun apparaat. Dit apparaat kan een smartphone, smart speaker of slimme assistent zijn, zoals Siri van Apple, Google Assistent of Amazon Alexa.

Hoe werkt Voice-search?
Wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert via Voice-search, wordt hun spraakopdracht naar een zoekmachine gestuurd. Deze zoekmachine maakt gebruik van natuurlijke taalverwerking (NLP) om de opdracht te begrijpen en te analyseren. Het doel is om relevante zoekresultaten te retourneren die passen bij de intentie van de gebruiker.

Wat betekent Voice-search voor de SEO-strategieën van bedrijven?
Met de opkomst van Voice-search moeten bedrijven hun SEO-strategieën aanpassen om te voldoen aan de nieuwe manier van zoeken. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Focus op long-tail zoekwoorden
Met Voice-search gebruiken mensen vaak meer woorden dan bij het typen van een zoekopdracht. Dit komt doordat het gebruik van Voice-search meer lijkt op een natuurlijk gesprek. Hierdoor is het belangrijk om je te richten op long-tail zoekwoorden die passen bij de natuurlijke taal van gebruikers.

Optimaliseer voor lokale zoekopdrachten
Veel Voice-search opdrachten zijn gericht op lokale zoekopdrachten. Bijvoorbeeld: “Waar kan ik de beste koffie vinden in de buurt?” Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je bedrijf wordt vermeld op relevante lokale directories, zoals Google Mijn Bedrijf.

Gebruik een conversatiegerichte aanpak
Met Voice-search moeten bedrijven hun SEO-strategieën veranderen van een focus op zoekwoorden naar een conversatiegerichte aanpak. Dit betekent dat inhoud geschreven moet worden op een manier die natuurlijk klinkt in een gesprek en die antwoord geeft op de vragen die gebruikers kunnen stellen.

Maak gebruik van gestructureerde gegevens
Door het gebruik van gestructureerde gegevens, zoals schema.org, kunnen zoekmachines de inhoud van een website beter begrijpen en weergeven in Voice-search resultaten. Dit kan helpen om de zichtbaarheid van een bedrijf in zoekopdrachten te vergroten.