Waarom u maar beter vrienden kunt worden met het Facebook algoritme

Het organisch bereik voor bedrijven op Facebook neemt steeds verder af. Dit komt doordat Facebook meer waarde hecht aan betekenisvolle interactie tussen vrienden en familie. Berichten van bedrijven komen nog maar bij een klein percentage van de volgers terecht. Maar hoe krijgt u als bedrijf de content alsnog bij de bezoeker?

Pay to play

Door te betalen voor advertenties komen uw boodschappen sneller bij de doelgroep terecht. Veel bedrijven zijn hiervan op de hoogte, waardoor het steeds drukker wordt op zakelijk Facebook. Het gevolg hiervan is dat de advertentiekosten hoog zijn en dat er weinig ruimte is om te adverteren. Er moeten dus ook andere manieren zijn.

Word vrienden met het algoritme

Op basis van alle data dat ze de afgelopen jaren heeft verzameld, selecteert Facebook welke advertenties relevant zijn voor wie. Het is dus van belang om content te leveren die aanslaat op een doelgroep via het algoritme. Hoe doet u dat? Kwalitatieve, persoonlijke en relevante content wordt flink gestimuleerd door Facebook. Als u hier goed gebruik van maakt, doet Facebook steeds meer haar best dat de advertenties aankomen bij de doelgroep. Laat het algoritme dus haar werk doen en bedenk voor uzelf de volgende vragen voordat u de advertentie live zet.

Aansluiting bij de doelgroep

Verkoopt u babyproducten? Richt uw advertentie op ouders met pasgeboren kinderen. Facebook helpt hierbij door middel van targeting en een dynamisch systeem, waardoor advertenties bij de juiste doelgroep terecht te komen. Bedenk daarom van tevoren goed wie u wilt bereiken.

Een relevant moment

Een goed verhaal vertellen op het verkeerde moment is zonde. Doe daarom onderzoek naar uw doelgroep. Wat zijn belangrijke momenten in de aankomende periode en waar wordt veel tijd en aandacht aan besteed? Probeer een aanknooppunt te vinden om uw verhaal relevant te maken. Tijdens de kerstperiode is er bijvoorbeeld een groot aanbod aan content en advertenties. Sluit uw merk of verhaal niet per se aan bij kerst? Denk er dan goed over na of het verstandig is om te concurreren met alle andere merken tijdens deze (dure) periode.

Vertel uw verhaal in de juiste vorm

Facebook is een vorm van entertainment. Mensen willen dus vermaakt worden. Maak hier gebruik van. Deel bijvoorbeeld leuke memes of gifs als advertentie. Op deze manier krijgt u de aandacht van potentiële klanten. Zo zullen zij dan ook sneller uw website bezoeken.

Zorg er dus voor dat u aan bovenstaande voorwaarden voldoet, zodat uw bericht opvalt tussen de duizenden andere.