Waarom het goed is om een mobielvriendelijke website te hebben

Internet gebruik op de smartphone is de laatste jaren alleen maar aan het stijgen. 85 procent van de internetgebruikers heeft een smartphone en wereldwijd gebruiken meer dan een miljard mensen hun telefoon voor internet. Daarom is het belangrijk om als bedrijf een mobielvriendelijke website te hebben.

Door gebruik te maken van een mobielvriendelijke website scoort u ook hoger in de zoekresultaten. Volgens Google is een website die niet mobielvriendelijk is een frustratie voor mobiele gebruikers. Als er een mobiele gebruiker op uw website komt en niet gemakkelijk informatie kan vinden scoort de website geen punten.

Google bepaalt met de volgende punten of een website mobielvriendelijk is:

  • De leesbaarheid van de content op de website
  • Wordt er gebruik gemaakt van een responsive website?
  • Is de snelheid van de website goed?
  • Zijn de technische elementen op de website geschikt?
  • De visuele elementen op de website

Met een computer kunt u heel precies klikken met een muis. Op een telefoon gebruikt u meestal uw duim. Vergeleken met een duim is een computermuis veel preciezer. Het navigeren op een telefoon moet daarom anders en gemakkelijker, maak knoppen groter en gebruik geen grote teksten.

Vaak zijn mensen tijdens het browsen op hun smartphone op zoek naar antwoord. Bijvoorbeeld: Tot hoe laat is de snackbar open? Als u dan op een website komt waar u eerst lang moet scrollen voor het vinden van een antwoord is de kans groot dat u op zoek gaat naar een andere website. Als mensen snel wegklikken van uw website zorgt dit er trouwens ook voor dat uw positie in Google in gevaar komt.

Een snelle website is een goede website. Als iemand op zijn telefoon aan het googlen is, wilt hij of zij graag snel antwoord op iets. Als iemand op de computer aan het googelen is, is dit meestal voor een langere tijd dan iemand op een telefoon. Telefoon gebruikers willen dus snel antwoord en hebben geen geduld. Is de website te traag? Dan klikken mensen al snel de website weg.