Waarom een livechat op uw website?

Een chatfunctie is voor veel bezoekers op een website een echte oplossing. Want met zo’n chat kunt u met een medewerker praten, u kunt hier vragen stellen over het product, of natuurlijk iets anders waar u een vraag over heeft. In dit artikel zal ik u uitleggen waarom een chatfunctie een goed hulpmateriaal is op uw website.

Hoe is een livechat in te zetten?

Als een livechat goed wordt ingezet kan dit ondersteunend werken. Klanten kijken namelijk steeds meer naar kwaliteit factoren om een keuze te maken. Als bezoekers dan de mogelijkheid hebben om gemakkelijk vragen te stellen, krijgen zij snel al een positieve klantbeleving. Door deze beleving zullen zij vaker terugkomen en andere mensen overhalen om uw website ook te bezoeken. Maar hoe is een livechat in te zetten? 

Zo snel mogelijk een reactie achterlaten

Het is belangrijk om snel te reageren op een vraag van een bezoeker, het liefst binnen 60 seconden blijkt uit onderzoek naar livechats. Na deze 60 seconden gaan bezoekers vaak weer verder op zoek. Als er snel gereageerd wordt weet de klant dat u voor hem of haar aan de slag gaat, hierdoor worden zij ook snel geduldiger. 

Houd de bezoeker op de hoogte

Duurt het wat langer voordat u een antwoord heeft op de vraag van de bezoeker? Meld dat aan hem of haar. De bezoeker weet dan dat u nog steeds bezig bent. Hierdoor zijn zij vaker bereid om langer te wachten. Geef bijvoorbeeld aan hoelang het nog gaat duren.

Zorg voor een goed balans

Laat bezoekers eerst rustig oriënteren op uw website voordat zij gebruik kunnen maken van de livechat. De chat moet namelijk aanvullend zijn en niet primair. Heeft de bezoeker na 2 minuten nog geen actie ondernomen? Dan is dit een mooie kans voor u om bij te springen en de bezoeker te helpen via de chatfunctie.

Voordelen van een livechat

Voor een bezoeker is snel en anoniem een vraag stellen erg gemakkelijk, uit onderzoek bleek dat door de livechat het aantal website bezoekers met 50% is gestegen tot op zichte van e-mail en telefonisch vragen stellen. Wanneer u een bezoeker met geduld helpt met een vraag bouwt u vertrouwen op met de bezoeker. De kans is dan dat de bezoeker vaker terug zal komen.

Hieronder nog een paar andere voordelen van livechat op uw website:

  • Gemak voor potentiële klanten
  • Toename klanttevredenheid
  • Verlagen van bouncepercentage