Voordelen van een app voor uw bedrijf

Men kiest steeds vaker de smartphone boven een computer, ook uw doelgroep. De gemiddelde Nederlander spendeert dan ook twee uur per dag of meer door op zijn of haar smartphone. De afgelopen jaren is er een stijging te zien bij interesse in business-gerelateerde apps. Nog niet veel kleine ondernemingen hebben een eigen app, zodra u er een heeft bent u één van de weinige dus wees er snel bij. Zorg ervoor dat u uw concurrentie voor bent.

Business-gerelateerde apps dienen voor zowel interne als externe doeleinden, maar worden voornamelijk gebruikt voor promotie- en aankoop doeleinden. Het grootste voordeel van een app, zijn de advertentiemogelijkheden. Op uw eigen app kunt u zo veel reclame maken als u wilt zonder daarvoor te betalen, buiten de kosten van de app om. Uw app is daarom uitermate geschikt voor het verspreiden van promotiemateriaal.

Gebruikers – dus uw klanten – gaan voor gemak. Zij willen liever apps dan steeds een website bezoeken. Een website op een smartphone is niet altijd mobielvriendelijk of heel fijn om te gebruiken. Een app is voor een smartphone vele malen gebruiksvriendelijker dan een website. Het schakelt snel, is vaak overzichtelijk en de call-to-actions zijn duidelijker dan op een website. De prijzen voor het maken van een app zijn zeer gedaald. Nu kunt u dus voor een veel lagere prijs  een smartphone app maken voor uw bedrijf.

Nog een voordeel van het hebben van een app, is dat via de app berichtgevingen op de smartphone kan notificeren. Zo blijft de klant up-to-date met de nieuwste veranderingen en aanpassingen van het bedrijf, wat zorgt voor meer betrokkenheid en interactie. Op een website kunt u dit ook doen, maar daarvoor moeten mensen eerst hun e-mailadres invoeren. De kans dat zij dit zullen doen is kleiner dan dat ze de app gaan downloaden, omdat gebruikers dan al snel bang zijn dat er wordt gespamd.

Met app ga je met de tijd mee, zorg je voor meer interactie met klanten en zorgt dit voor klantenbinding. Heb ik u al overgehaald om een bedrijfsapp te maken? MediaMere helpt u graag het beste uit uw bedrijf te halen. Informeer naar de mogelijkheden.