Videomarketing

Eigenlijk is videomarketing een verzamelterm voor alle technieken die worden toegepast om met behulp van bewegende beelden een product, dienst of andere informatie onder de aandacht te brengen bij geïnteresseerden. Makkelijk gezegd is videomarketing een middel om in te zetten om je merk, product of dienst te promoten en te vermarkten op het internet. De kanalen die het meest worden gebruikt om zulke video’s te delen en te uploaden, zijn YouTube, TikTok en Instagram Reels. Deze kanalen bieden erg veel mogelijkheden om jouw product of bedrijf meer onder de ogen te laten komen bij potentiële klanten.

Videomarketing is vooral in de afgelopen jaren een ongelooflijk krachtig instrument geworden voor marketeers. Dit komt omdat het erg populair is geworden bij consumenten om naar filmpjes te kijken en daar inspiratie uit te halen voor een product. Het gebruik van video’s op je landingspagina’s kan de conversieratio met meer dan 80% verhogen. Dit is natuurlijk super veel en vooral als je nog een klein bedrijf bent.

Er zijn meerdere belangrijke voordelen van het gebruik van video’s als marketingmiddel. Het belangrijkste voordeel is dat alle mensen visueel zijn ingesteld. Hierdoor worden video’s makkelijk bekeken en kijken meer mensen naar je video dan naar een stuk tekst die je plaatst. De techniek kan worden ingezet om de doelgroep in iedere fase van de customer journey van de juiste beelden te voorzien. Customer journey wordt ook wel de klantreis genoemd. Dit is de virtuele reis die een klant aflegt tot en met het afnemen van een product of dienst.

Videomarketing is geen strategie, geen verkoop en ook geen doel op zich. Hieronder hebben we een overzichtelijk rijtje gemaakt met wat videomarketing wel is:

  • Gezien en gehoord worden door jouw klanten en potentiële klanten
  • Jouw eigen verhaal delen om verbinding te creëren
  • Verkeer naar je website of landingspagina krijgen
  • Je lijst met e-mailadressen opbouwen
  • Je producten en diensten verkopen
  • Je klanten lesgeven door middel van instructievideo’s
  • Upselling, downselling of cross selling doen
  • Je boek promoten en nog veel meer

Videomarketing is dus niets meer dan een middel om je boodschap over te brengen en om mee te communiceren. Maar toch blijft het een goed middel om je bedrijf bekender te maken!