Trivia Crack razend populair in Nederland

Het populaire quizspelletje voor smartphones heeft in Nederland maar liefst 1,85 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Nederland staat momenteel op de vierde plek wat betreft actieve spelers. Spelen jullie het al?

In het spel kunnen vrienden of vreemden tegen elkaar spelen door het beantwoorden van vragen in allerlei categorieën. Per categorie moeten er kronen gewonnen worden. Wie deze als eerst allemaal heeft, wint. Nederlanders hebben ook de mogelijkheid om zelf nieuwe vragen in te sturen. Dit gebeurt opvallend veel, zo’n 15.000 vragen per dag. Deze moeten wel goedgekeurd worden.

Trivia Crack staat in Nederland al weken in de hoogste regionen van de lijsten met meest gedownloade iOS-apps, zowel betaald als gratis. De gratis versie heeft reclame, de betaalde niet. Hoeveel geld de populaire app verdient is niet bekend maar de omzet komt voort uit 50 procent advertenties en 50 procent in-app aankopen. In de toekomst wil de app nog uitbreiden naar Azië. Om het spel interessant te houden willen ze blijven renoveren. Ze waren bijvoorbeeld de eerste game op de Apple Watch en ze werken ondertussen aan “cards” waardoor de game een heel nieuwe dimensie krijgt. Hier willen de ontwikkelaars nog niet veel over zeggen. Het bedrijf laat wel weten dat de chatfunctie wordt uitgebreid met foto’s, video’s, voice en groepgesprekken.