Trap niet in deze oplichting met domeinnamen!

Tegenwoordig komt het helaas steeds vaker voor dat bedrijven worden geconfronteerd met domeinnaamoplichters. Bedrijven worden gebeld door een organisatie met de mededeling dat ze een aanvraag hebben ontvangen voor het registreren van een domeinnaam met jouw bedrijfsnaam, maar met een andere extensie erachter. Meestal is dit totaal niet waar en proberen ze een contract af te sluiten voor de domeinnaamregistratie. Vaak tegen torenhoge prijzen. Trap niet in deze oplichting en lees onze handige tips over hoe je dit kunt voorkomen.

Je bent net je eigen bedrijf begonnen. Bij een bedrijf hoort natuurlijk een website. Je hebt de perfecte domeinnaam geregistreerd waardoor klanten direct weten wie je bent en wat het bedrijf doet, en het is nog een gemakkelijk te onthouden domeinnaam ook. Het is een Nederlands bedrijf, dus je hebt natuurlijk gekozen voor een .nl-extensie. In de toekomst zal er nog wel een .com-extensie geregistreerd worden. 

Je wordt gebeld door een bedrijf dat gespecialiseerd is in dubbele domeinnaamregistraties. Het bedrijf komt met een niet zo fijne mededeling. Er is een bedrijf met dezelfde domeinnaam als jouw bedrijf, maar dit bedrijf wilt dezelfde naam met een .com-extensie laten registreren. Het bedrijf heeft hiervoor een oplossing; jouw bedrijf schijnt een registratierecht te hebben. Er wordt een voorstel gedaan: voor tien keer 39 euro, exclusief BTW en vooraf te betalen, kan jij de .com-versie voor vijf tot tien jaar claimen. 
 

Vaak komen domeinnaamverkopers langs bij het programma Opgelicht. Mensen die zich bij Opgelicht melden zijn meestal de mensen die niet voor de oplichting zijn gevallen nadat zij erachter zijn gekomen dat de .com-versie nooit geclaimd is. Sommige bedrijven trappen wel in deze truc. Het gevolg is dat zij vier tot vijf keer meer hebben betaald dan dat de domeinnaam daadwerkelijk waard is. Er is namelijk geen ander bedrijf dat interesse heeft in de domeinnaam en er zit ook zeker geen urgentie achter. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, trap niet in deze oplichting! Neem bij twijfel contact op met een domeinnaambeheerder of hostingpartij.